Nové internetové rádio - Rádio Dechovka

Praha - Na českém internetu vzniká unikátní projekt. Na své si přijdou příznivci dechovky, neboť právě nyní startuje na adrese www.radiodechovka.cz nová internetová rozhlasová stanice Rádio Dechovka. Od 7. července zahájila své zkušební vysílání, opravdový start však nastane na začátku nového školního roku. Čtyřiadvacetihodinový hudební proud propojí pravidelné vstupy profesionálních moderátorů a časem Rádio Dechovka nabídne i speciální programové prvky a pořady. I přes své prvenství ve výhradním vysílání dechovky to bude mít nová rozhlasová stanice zřejmě těžké, protože hlavní část posluchačů dechovky jsou starší lidé, kteří zrovna na internetu nebrouzdají.

Stanice nabízí hudební koktejl nejznámějších dechovkových a folklorních hitů. „Vždyť na kolik krásných písniček a melodií si vzpomene každý dospělý člověk. Je až neuvěřitelné, na jakou přehršel skladeb jsme při budování hudebního archivu narazili,“ přibližuje vznik stanice její provozovatel Roman Culek.

Provozovatel Rádia Dechovka

„Dechová hudba je velmi specifický a přitom u mnoha lidí oblíbený žánr, kterému se na českém trhu prakticky nikdo nevěnuje. Nelenili jsme a vzali to hezky od podlahy, protože chceme být v této oblasti opravdu dobří. Startovat jako první české dechovkové radio je pro nás velkou výzvou.“


Rádio Dechovka šíří své internetové vysílání v exkluzivní spolupráci se společností Play.cz na webových stránkách Rádia Dechovka. Posluchačům jsou k dispozici tři formáty. Vysoká kvalita (WMA 128 kbs) je vhodná pro uživatele vysokorychlostního připojení k internetu. Střední kvalitu (WMA 64 kbs) ocení lidé, kteří mají pomalejší připojení a nízká kvalita (AAC 32 kbs) je pak určena pro poslech prostřednictvím mobilních telefonů a dalších přenosných zařízení.

Vydáno pod