Klip týdne: Lenny a Marpo jsou Easy

Novým singlem Easy  ohlašuje příchod nové desky zpěvačka Lenny. Skladbu, pojednávající o vztahových rozepřích, natočila spolu se svým životním partnerem, rapperem Marpem.

Novinku Weird & Wonderful vydává zpěvačka Lenny po čtyřech letech. Žánrově různorodé album chtěla původně vydat až na podzim. Vznik uspíšila touha povzbudit fanoušky v době epidemie. Název desky podle zpěvačky nejlépe charakterizuje život.

„Zažíváme záležitosti nebo okamžiky, který nás zavedou na totálně jinou cestu, a potom taky nádherný okamžiky, který život obsahuje. A já si myslím, že se muzikou vždycky snažím popsat nějaký svoje zkušenosti,“ přibližuje zpěvačka. 

Například ve skladbě Figure It Out zpívá o životních radách od rodičů, které člověk ocení až s odstupem času. Tak jako Lenny ty od své matky, zpěvačky Lenky Filipové. „Vůbec tam nefunguje jakákoliv soutěživost nebo tenze. My si to hrozně přejeme. Každá děláme něco jinýho. Každá máme jinej nástroj. Máma kytaru, já piano,“ říká Lenny. 

Jako malá chodila do anglické školy, angličtinu považuje za svůj druhý rodný jazyk. A tak texty skládá výhradně v ní. Na evropský hudební trh prorazila už s debutovým albem Hearts i díky charakteristickému hlasu. „Moji muziku předkládám v takovém balíčku. A ten balíček mimo jiné tvoří můj projev, angličtina, autorství skladeb a třeba moje kudrnaté vlasy. A nelze z něho bez narušení určité rovnováhy něco vyjmout. Není to, že bych měla něco proti češtině nebo spoluautorství, ale jsem přesvědčená, že součástí mého úspěchu je právě ten balíček,“ dodává.

Singl Easy, ke kterému vydala i videoklip, natočila spolu s rapperem Marpem, jenž je zároveň jejím životním partnerem. Jeho námětem je vztahová rozepře a jak řekla v rozhovoru pro ČTK, dá se vnímat jako pokračování tři roky starého duetu Kruh. Autorem vizuálu je Ondřej Kudyn. 

Během epidemie se Lenny věnuje přípravě největšího koncertu ve své kariéře. Ten by měl proběhnout 4. prosince v pražském O2 Universu. Zazní na něm jak písně z nové desky, tak i průřez starší tvorbou.

Lenny (*25. září 1993 Praha), vlastním jménem Lenka Filipová, je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka, textařka a klavíristka.
Narodila se v Praze do umělecké rodiny folkové zpěvačky a kytaristky Lenky Filipové a architekta Borise Drbala. Její dědeček byl divadelní a televizní herec Adolf Filip.
V roce 2013 podepsala smlouvu s hudebním vydavatelstvím Universal Music a 24. června téhož roku vydala své první EP s názvem All My Love. Své druhé EP s názvem Fighter vydala 6. prosince. V roce 2013 také získala ocenění Objev roku v anketě Anděl a v témže roce byla nominovaná na Objev roku v anketě Český slavík Mattoni. V září 2016 vyšlo její debutové studiové album Hearts. V rámci něj Lenny vyjela na klubové turné Hearts Tour 2016, které se konalo od 30. září do 30. října. Kvůli jeho úspěchu bylo v prosinci téhož roku oznámeno jeho pokračování. To bylo, jako Hearts Tour 2017, zahájeno 3. března a skončilo 25. března. Za toto album získala nominaci na Cenu Apollo. V roce 2016 byla též nominována v kategorii Zpěvačka na hudební cenu Žebřík a v celkem čtyřech kategoriích na cenu Anděl. Z těchto čtyř nominací proměnila všechny, a to v kategoriích Album roku (Hearts), Skladba roku (Hell.o), Zpěvačka roku a Videoklip roku (Hell.o). Kromě hlavních cen také převzala žánrového Anděla v kategorii Rock & Pop.

Diskografie: 
Studiová alba
Hearts (2016)
EP
All My Love (2013)
Fighter (2013)
Weird & Wonderful (2020)

Zdroj: Wikipedia

Lenny
Zdroj: ČT24/Tadek Chudy