Míchání barev, kompozic a stylů předvedou na Prague Photo fotografové zkušení i studující

Dvanáctý ročník festivalu Prague Photo míří na náměstí Republiky do nově zrekonstruovaných prostor historické budovy z roku 1905. Představí se dvě desítky českých i zahraničních vystavovatelů s originály téměř 150 autorů. K vidění budou práce studentů a čerstvých absolventů, jednotlivých fotografů, ale třeba i křty fotografických knih. Pod letošní vizuál „Lidského vejce“ se podepsala Barbora Bálková, která čerpala podněty ze svého souboru Slepice nebo vejce?

Během slavnostního zahájení se předává cena pro mladého tvůrce, kterého vybrala odborná komise ve složení: fotograf a kurátor Jiří Hanke, fotografka a pedagožka Štěpánka Stein, prezident římského fotografického centra CSF Adams Gabriele Agostini a ředitelka Prague Photo Iva Nesvadbová.

Události v kultuře: Začíná festival Prague Photo (zdroj: ČT24)

Na festivalu se vedle jednotlivých českých umělců představí právě italské centrum fotografie, a to s kolekcí dvaceti mladých fotografů, a dále pak tvorba z Institutu tvůrčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě, Fakulty designu a umění L. Sutnara Západočeské univerzity v Plzni, Fakulty umění a designu University J. E. Purkyně Ústí nad Labem, Vyšší odborné školy grafické a střední průmyslové školy grafické Praha, Vyšší odborné školy umělecké a reklamní tvorby – Michael, Vysoké školy kreativní komunikace, Pražské fotografické školy a Střední a vyšší grafické školy Hellichova.

Přehlídku mohou lidé navštívit od úterý 28. května do neděle 2. června.