Všechno bude v Torontu. Prestižní festival promítne český film

Co promítne filmový festival v Torontu? (zdroj: ČT24)

Režisér Olmo Omerzu za film Všechno bude již získal cenu za nejlepší režii v hlavní soutěži letošního Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a nyní se s tímto snímkem připravuje na účast na další významné přehlídce. Pořadatelé Mezinárodního filmového festivalu v Torontu jeho film totiž vybrali do sekce Contemporary World Cinema věnované současnému světovému filmu.

Olmo Omerzu patří do generace nastupujících mladých tvůrců, stačil si už ale získat pozornost odborné veřejnosti. Jeho předchozí Rodinný film získal Cenu české filmové kritiky, v zahraničí pak zaujal na festivalu v Tokiu.

K dalšímu úspěchu může talentovanému filmaři pomoci právě Toronto. Tamní přehlídka má totiž u evropských snímků pověst vstupní brány na americký filmový trh a patří mezi největší filmové festivaly v Severní Americe.

„Prosadit se v mezinárodní konkurenci je extrémně složité a festival v Torontu má v tomto ohledu mimořádný význam – z hlediska filmového obchodu ho považuji za nejdůležitější akci druhé poloviny roku. Zásadní zprávou pro nás je, že film v zahraničí funguje. Dostali jsme již pozvání do řady dalších zemí, bude to velmi zajímavé,“ věří v šanci na další úspěch snímku Všechno bude producent Jiří Konečný.

Trailer: Všechno bude (zdroj: ČT24)

Příběh o klučičím přátelství, dobrodružství a velké svobodě je navíc mezinárodně srozumitelný, jak se bude moci torontské publikum přesvědčit od 6. do 16. září, kdy se letošní ročník uskuteční. Do dokumentární sekce zařadil ještě jeden koprodukční snímek - Svědky Putinovy režiséra Vitalije Manského.

V den zahájení festivalu shodou okolností také Všechno bude vstupuje do české kinodistribuce.