Němečtí investoři sází nejraději na českou kartu

Berlín – Rekordních 92 procent německých firem, které u nás už podnikají, by si pro své investice opět vybralo Česko. Ukázal to průzkum, který mezi 140 společnostmi provedla Česko-německá obchodní a průmyslová komora. Na druhou stranu zahraniční podniky upozorňují na přetrvávající problémy, které podnikání brzdí – korupce, nedostatečná transparentnost při zadávání veřejných zakázek, daňový systém a nedostatek odborníků.

Pro německé investory je nejatraktivnější Česko (zdroj: ČT24)

„Dneska prodáváme do víc než 52 závodů po celém světě a vyrobíme více než 7,5 milionu podvolantových modulů,“ říká Joachim Grabowski, jednatel německé společnosti Kostal, která ve Zdicích zaměstnává 1500 lidí. Během posledních pěti let investovala firma do vývoje moderních technologií, výzkumu a nákupu nových strojů zhruba 2,5 miliardy korun a na letošní rok plánuje investovat dalších půl miliardy. A podobné plány na investice má 88 procent zahraničních firem s českou pobočkou.

Přestože podle průzkumu hodnotí dvě třetiny dotázaných firem současnou ekonomickou situaci v Česku jako uspokojivou, ohledně dalšího hospodářského vývoje jsou ve srovnání s minulým rokem trochu zdrženlivější. Zlepšení ekonomické situace letos očekává 33 procent firem, loni to bylo 41 procent. Naopak mnohem více dotázaných, dvě třetiny, počítají se stabilním vývojem a jen čtyři procenta, nejnižší hodnota vůbec, se obávají zhoršení. „Tato čísla ukazují, že růst české ekonomiky je stabilní a trvalý,“ uvedl Bernard Bauer, výkonný člen představenstva Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Zahraniční firmy v Česku
Zdroj: ČT24

Tak jako v předchozích letech i letos německé firmy vnímají svou vlastní ekonomickou situaci ještě pozitivněji, než celkový stav české ekonomiky. Více než polovina ji hodnotí jako dobrou, 41 procent jako uspokojivou a jen čtyři procenta jako špatnou. „Od našich členských firem víme, že jejich prognózy ohledně obratu bývají opravdu realistické. Tedy i zde je na místě optimismus,“ podotkl Bauer.

Mezi Čechy je málo odborníků

Důvodů, proč je Česko pro německé investory atraktivní, je několik – geografická blízkost, členství v Evropské unii, kvalitní pracovní síla, kvalita a dostupnost lokálních dodavatelů a stále ještě relativně nízké náklady na práci. Na druhou stranu ale ubývá kvalifikovaných pracovníků. „Když se v tomto směru nic nezlepší, odejdou investoři do zemí, kde najdou dostatek odborníků. Takže to může být pro Česko do budoucna konkurenční nevýhodou,“ dodal Bauer.

Vedle toho analytici upozorňují ještě na další faktor, který ohrožuje příchod nových investorů, a tím jsou vysoké odvody zaměstnavatelů za zaměstnance, zejména zdravotní a sociální pojištění. „Lidé se domnívají, že mají nízké mzdy, ale cena práce pro toho zaměstnavatele je velká,“ říká bývalý viceguvernér ČNB, dnes europoslanec Luděk Niedermayer (nestraník za TOP 09 a STAN). I tak jsou Češi v rámci Evropské unie osmí nejlevnější zaměstnanci. Nejvíce stojí firmy pracovní síly v Dánku, nejméně pak v Bulharsku.

Po Česku mají němečtí investoři ve střední a východní Evropě nejradši Slovensko, se kterým se Češi loni dělili o první místo. Zajímavé je, že i zahraniční investoři působící na Slovensku označili Česko za nejatraktivnější investiční lokalitu ve střední a východní Evropě. Na třetím místě je pak v oblibě německých investorů Polsko.

Vydáno pod