Společnost O2 vyplatí akcionářům 21 korun na akcii. Stejnou částku jako loni

Valná hromada O2 v úterý schválila výplatu akcionářům 21 korun na akcii. Z toho 17 korun bude tvořit dividenda a zbytek výplata části emisního ážia (rozdíl mezi emisním kurzem a jmenovitou hodnotou akcií). Vyplývá to z hlasování akcionářů. Stejnou částku na akcii O2 vyplatila akcionářům i loni.

Společnost O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek. Majoritním vlastníkem je s více než 80 procenty investiční skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.

Celkově firma vyplatí na dividendách 5,274 miliardy Kč, tedy 98 procent loňského čistého zisku. S částí emisního ážia pak výplata naroste na 6,515 miliardy korun. Vedle rozdělení zisku akcionáři schválili účetní závěrku.

Výplata, kterou bude realizovat Česká spořitelna, začne 4. července.

„Schválená výše dividendy a rozdělení části emisního ážia, které akcionářům vyplatíme, plně odpovídá naší politice týkající se odměny pro akcionáře. Při současné ceně akcií tak našim akcionářům nabízíme více než osmiprocentní výnos, který nás řadí vysoko nad průměr mezi telekomunikačními operátory ve střední a jihovýchodní Evropě,“ uvedl finanční ředitel a místopředseda představenstva Tomáš Kouřil.