V senátním obvodu Plzeň-město se ve druhém kole střetnou Naxera a Kovářová

Senátní duel: obvod č. 7 - Plzeň-město (zdroj: ČT24)

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Plzeň-město postoupili přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09) a advokátka Daniela Kovářová (NK). Naxera získal 22,93 procenta hlasů, druhá Kovářová 21,96 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 44,29 procenta voličů, o hlasy usilovalo sedm kandidátů. Druhé kolo se uskuteční v pátek 30. září a v sobotu 1. října. V debatě ve vysílání ČT Kovářová odmítla účast, na otázky odpovídá pouze Naxera.

Naxera vstoupil v roce 2014 do TOP 09, v podzimních volbách téhož roku kandidoval jako lídr kandidátky v Přešticích. Po volbách byl zvolen starostou města. Funkci obhájil i po volbách v roce 2018. Vystudoval Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni. Pracoval na různých pozicích zejména ve stavebnictví, mimo jiné jako technicko-obchodní poradce ve společnosti Heluz.

Kovářová byla od května 2009 do července 2010 ministryní spravedlnosti ve vládě Jana Fischera (navržena ODS). Vystudovala Právnickou fakultu Univerzity J. E. Purkyně v Brně (nyní Masarykova univerzita). Byla také předsedkyní Legislativní rady vlády. Po odchodu z vlády se věnovala advokacii i vyučování práva na vysokých školách. Má za sebou rozsáhlou publikační činnost v odborných časopisech i denním tisku.

V roce 2016 zvítězil v obvodu Václav Chaloupek (OPAT), ve druhém kole získal 60,71 procenta hlasů. Druhá skončila Dagmar Terelmešová (ČSSD).