Státní zástupce posílá před soud žalobce Suchánka, údajně převzal úplatek od soudce Havlína

Státní zástupce obžaloval za korupci žalobce Pavla Suchánka z Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 2. Vyplývá to ze sdělení mluvčího městského státního zastupitelství v Praze Aleše Cimbaly. Suchánka policie viní, že převzal úplatek od již dříve odsouzeného soudce Ondřeje Havlína. Za to mu hrozí až desetileté vězení.

Suchánek byl v říjnu loňského roku dočasně zproštěn funkce. Podle dřívějšího vyjádření Cimbaly je Suchánek podezřelý, že dostal peníze v lednu 2013. U hlavního líčení s Havlínem v roce 2015 zaznělo, že se měli Suchánek, Havlín, bývalý policista Boris Štefl a nadace ve prospěch obětí trestných činů podělit o úplatek za ovlivnění řešení dopravní nehody. 

Suchánek však již v minulosti vyjádřil nesouhlas s nynějším obviněním a podal stížnost ještě proti usnesení o zahájení trestního stíhání. 

Havlín dostal pravomocný trest vězení na pět let a tři měsíce za korupci a ovlivňování případů, které se většinou týkaly opilých řidičů. Spolu s ním čelilo obžalobě dalších šest lidí. Do vězení poslal soud pouze státního zástupce Františka Fialu, ostatní obžalovaní včetně Štefla odešli od soudu s podmíněnými tresty. Suchánek tehdy stíhán nebyl.