Na Opavsku hořel les. Hasiči museli evakuovat tábor, škoda je tři miliony korun

U Skřipova na Opavsku v neděli více než čtyři hodiny hořelo devět hektarů lesa. Hasičům se i kvůli poryvům větru a mnohdy špatně přístupnému terénu podařilo dostat oheň pod kontrolu až po 20. hodině. Okolo 50 lidí muselo opustit nedaleký letní tábor. Požár se obešel bez zranění.

Požár byl hasičům ohlášen po nedělní 15. hodině. Zasahovalo u něj 15 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů, kterým pomáhal i policejní vrtulník. „Pod vrtulník hasiči zavěsili bambi vak a nabírají do něj vodu. Obsah shodili na hořící les devětadvacetkrát,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hned ze začátku hasiči vybídli zhruba padesát dětí a dospělých, aby opustili nedaleký letní tábor. „Skončili nejprve v kulturním domě ve Skřipově-Hrabství, starosta Skřipova pak pro ně zajistil přechodné ubytování,“ uvedl Kůdela.

„Požár se obešel bez zranění, když nepočítám puchýře na nohou jednoho profesionálního hasiče, ty ale nebyly z popálení,“ dodal mluvčí hasičů. Hasiči se po osmé hodině večer začali vracet na své základny. Přes noc zůstanou na kontrolu požářiště tři jednotky dobrovolných hasičů.