Muž hodil vejce na premiéra Babiše. Za přestupek má zaplatit pokutu tisíc korun

Muž, který hodil vejce po premiérovi Andreji Babišovi, musí zaplatit pokutu tisíc korun. Podle úředníků se dopustil přestupku proti občanskému soužití. Vyplývá to z rozhodnutí, které má ČT k dispozici. Incident se odehrál letos v září na předvolební akci hnutí ANO. Jeden z přítomných hodil na pražském Pankráci vejce po předsedovi vlády, netrefil se a ihned poté ho ochranka převezla na policii.

Při rozhovoru reportérky Seznamu s Andrejem Babišem na akci nazvané sousedská večeře přilétlo na premiéra vejce, které od něj přistálo asi deset centimetrů. Babišova ochranka muže okamžitě zpacifikovala a převezla ho na policejní stanici.

Policisté dechovou zkouškou zjistili, že muž má 1,44 promile alkoholu v krvi. Nakonec incident vyhodnotili jako přestupek a předali věc Úřadu městské části Praha 4.

Muž vypověděl, že ho k hození vejce nikdo nenaváděl a že to byl jeho nápad. Premiér mu je totiž „nesympatický“, navíc mu vadí, že je trestně stíhaný. Nikoho ale nechtěl zranit, jen chtěl „demonstrovat svoje nesympatie s hnutím“. Svého jednání poté litoval, uvádí se v rozhodnutí o přestupku, podle kterého musí muž zaplatit pokutu tisíc korun. Trest dotyčný přijal, rozhodnutí je tak pravomocné.