RegioJet se dočkal. Od prosince začne jezdit trasu Praha–Brno–Bratislava

RegioJet začne od prosince jezdit na trase Praha–Brno–Bratislava. Informoval o tom server iDNES.cz. Soukromý dopravce získal volnou kapacitu na trati, o jejíž zaplnění se snažily i České dráhy. Ty ovšem zůstanou na trase stále hlavním dopravcem. Podle serveru však spor o kapacitu může skončit u soudu, který by rozhodnutí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) mohl zrušit.

RegioJet by měl mít podle rozhodnutí SŽDC, o kterém zpravodajský server informoval, na trati mezi Prahou a Brnem tři páry vlaků každý den. Dva z nich budou pokračovat do Bratislavy, jeden do Starého Města u Uherského Hradiště.

Podle vyhledávače dopravních spojení Idos.cz by vlaky pokračující dále do Bratislavy měly z Prahy vyjíždět v 07:19 a 15:19, spoj směřující z Brna přes Břeclav do Starého Města u Uherského Hradiště pak v 17:19.

Před pěti lety začínal RegioJet s dvanácti vagony. Dneska jich tolik vozí v jediném vlaku a celkem jich má sto čtyřicet.

Vstup soukromé konkurence na trať do Brna se snažily dlouhodobě zablokovat České dráhy. Ty v minulosti například žalovaly Drážní úřad za to, že odmítl o výhradách drah ohledně vstupu RegioJetu na trasu rozhodnout a zároveň požadovaly, aby soud předběžným opatřením zakázal SŽDC dopravce na trasu pustit. Tento požadavek Českých drah nicméně Městský soud v Praze zamítl.