Kolín rozšiřuje zóny placených stání

Kolín - Kolínská radnice ve vymezených oblastech rozšiřuje a upravuje placená stání vozidel. Nově přibývá zejména záchytných parkovišť. Jedno takové vznikne v proluce mezi řadou domů a obchodním centrem Futurum v Rorejcově ulici, uvedl vedoucí odboru dopravy městského úřadu Jiří Jeřábek. Město se dohodlo s majitelem neudržovaného pozemku v Rorejcově ulici, že plochu uklidí, srovná a osadí parkovacím automatem.

Den stání tam stejně jako na nedalekém parkovišti u nádraží vyjde na 12 korun. Další záchytné parkoviště je také v Dukelské ulici a Na Pobřeží, i tam motoristé zaplatí za den stání 12 korun. „Záchytných parkovišť je v současnosti v Kolíně dost,“ dodal Jeřábek.

Město také mění sazby za parkování. Od června zavedlo placené stání v pivovaru nedaleko centra, kde do té doby auta parkovala zdarma. Teď tam řidiči zaplatí 12 korun za hodinu. Od července se změnily i podmínky parkování na Karlově náměstí v centru Kolína. Podle Jeřábka radní změnili sazby za parkování na základě podnětů obyvatel a živnostníků.