Unesli ji jako dítě, po 23 letech se vrátila k matce

New York - Letitá rodinná záhada skončila happyendem. Po 23 letech se matka setkala s dcerou, kterou unesli, když jí byly jen tři neděle. Carlinu Whiteovou odnesla cizí žena, když ji matka vzala do nemocnice s horečkou. Dívka vyrůstala v cizí rodině. Připadalo jí ale, že je úplně jiná než ostatní členové rodiny, a tak pojala podezření, že k nim nepatří. Obrátila se proto na úřady a zjistila, že ji v dětství unesli.

Joy Whiteová se těšila z narození dcery Carliny jen tři neděle. V roce 1987 s ní krátce po narození musela k lékaři, protože dcerka měla velmi vysokou horečku. V nemocnici Carlinu hospitalizovali, matka odjela domů, aby si odpočala. Když se do nemocnice vrátila, dítě bylo pryč. 

Vypukla obrovská pátrací akce. Policii se ale nedařilo ztracenou Carlinu najít. A roky ubíhaly. Policie nakonec případ odložila a matka už možná ztratila veškeré naděje, že někdy svou ztracenou dceru uvidí. Letos v lednu ale nabral případ zajímavé obrátky. 

Letos 4. ledna zazněl u Whiteových telefon, ve kterém se ozvala unesená dcera Carlina. Ta roky vyrůstala v cizí rodině. Jak dospívala, měla ale stále silnější pocit, že k rodině nepatří. Podezření sílilo, když jí žena, která ji vychovávala, nechtěla dát její rodný list. 

Myšlenky, že žije v cizí rodině, byly natolik silné, že Carlina nakonec kontaktovala Národní centrum pohřešovaných a zneužívaných dětí. V jeho databázi dokonce objevila fotku třítýdenního uneseného dítěte a byla přesvědčená, že je to ona. 

To teď dosvědčily i testy DNA, které definitivně potvrdily, že Carlina patří k Whiteovým. Unesená dcera tak po 23 letech našla svou pravou rodinu. Setkala se už se svou matkou a také 18letou sestrou Sheenou, kterou nikdy neviděla. Sheena po shledání řekla: „Mluvily jsme spolu, abychom se poznaly. Vypadá úplně jako moje matka. Připadá mi, jako bychom se znaly ještě dříve, než jsme se setkaly.“