Nejméně tři mrtvé zanechala střelba po hádce v centru Kaliningradu

Nejméně tři lidé v sobotu podle ruských médií přišli o život při střelbě v centru Kaliningradu. Podle agentury Interfax zahynul manželský pár, na který muž vystřelil kvůli osobním neshodám. Zraněný byl také jejich třináctiletý syn.

Poblíž centrální tržnice útočník loveckou karabinou zastřelil manželský pár a zranil jejich třináctiletého syna. Třiašedesátiletý střelec se nakonec pokusil zabít, s průstřelem hrudníku byl převezen do nemocnice, kde později zemřel. S odvoláním na informace policie to na svých webech uvedla agentura TASS a list Kommersant. 

Třináctiletý chlapec byl hospitalizován v nemocnici. Střelec podle médií použil loveckou karabinu Sajga. Pod tímto označením se prodávají civilní verze proslulé armádní automatické pušky kalašnikov.

Za střelbou stála osobní nevraživost

Za sobotní střelbou v centru západoruského města stála podle vyšetřovatelů osobní nevraživost. Podle webu deníku Novyj Kaliningrad, který cituje nejmenované svědky, byli zabití manželé prodejci v nedaleké tržnici.

Incident vylíčil tomuto listu mladík, který byl jeho bezprostředním svědkem. Ten také vzal už zraněnému střelci zbraň a předal ji policistům.