Ostrava se loučí se šampionátem

Ostrava - Ostravská část hokejového šampionátu končí po čtrnácti dnech čtvrtfinálovými zápasy mezi Američnay a Švýcary a Švédy s Rusy. Postupující týmy se pak přesunou do Prahy na víkendová utkání o medaile. Organizátoři jsou s průběhem mistrovství v Ostravě více než spokojeni. Zcela vyprodáno bylo 13 zápasů.

„Hodnotit budeme raději až po posledním hvizdu, ale zatím vše probíhalo podle našich představ. A spokojenost vyjadřovali hráči i fanoušci,“ uvedl zástupce generálního sekretáře mistrovství Petr Handl. Ostravská aréna byla během šampionátu třináctkrát vyprodaná. „Ostatní utkání měla v průměru 7800 diváků, což považujme za opravdu velmi dobré,“ dodal Handl.

Nejvíce fanoušků přijelo ze Slovenska, Ruska a Finska. Oslavy zápasů si plně užívali Finové a Rusové, kteří se jezdili bavit také do Stodolní ulice. Mistrovství splnilo očekávání hoteliérů, provozovatelů restaurací, stánkařů i taxikářů. „Máme od nich zpětnou vazbu a lze shrnout, že mnozí měli za posledních čtrnáct dnů tržby mnohem vyšší než za několik posledních měsíců,“ uvedl Handl.

Hráči podle něho ocenili moderní zázemí stadionu, ke kterému od posledního mistrovství v roce 2004 přibyla tréninková hala, takže nemuseli dojíždět jinam. Desítky lidí z přípravného výboru pracovaly na tom, aby vše proběhlo hladce, rok a půl. „V posledních třech týdnech to byly dnem i nocí stovky lidí,“ uvedl Handl. Uklízet, balit a bourat se bude v Ostravě do poloviny příštího týdne.