Nebezpečná křižovatka v Blatné je minulostí. Kruhový objezd vyšel na 20 milionů

V Blatné přestavěli nebezpečnou křižovatku (zdroj: ČT24)

Ředitelství silnic a dálnic zprovoznilo novou kruhovou křižovatku v Blatné na Strakonicku. Obec leží na hlavním tahu z Českých Budějovic na Plzeň a denně tam projedou tisíce aut. Dříve však patřila tamní křižovatka mezi strašáky, kde se stalo několik vážných nehod.

Silnice I. třídy z Českých Budějovic na Plzeň rozděluje Blatnou na dvě části. Denně tudy projede osm tisíc aut, z toho skoro tři tisíce nákladních. Místa se báli řidiči, ale i chodci a cyklisté, neboť jde o jednu z nejrizikovějších křižovatek v Jihočeském kraji.

Stalo se zde několik vážných nehod, nejčastěji kvůli nedání přednosti v jízdě. Šoférům jízdu komplikoval také omezený rozhled, vysoká rychlost a silný provoz. „V posledních letech řešili dopravní policisté na této křižovatce několik desítek dopravních nehod,“ informovala mluvčí strakonické policie Jaromíra Nováková.

Nyní nepřehledná křižovatka v Blatné získala novou podobu; stala se z ní křižovatka okružní. „Je to takový přehlednější a plynulejší, řekl bych,“ pochvaluje si místní podnikatel Jiří Slavíček. Stavba vyšla na 20 milionů korun, město z toho hradilo přes sedm milionů.

Křižovatka v Blatné po přestavbě
Zdroj: ČT24

Blatná jednala o úpravě křižovatky s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) od roku 2014. Místní lidé a řidiči se změny dočkali letos před Vánoci. „Myslím si, že to významně pomohlo nejenom dopravě, ale i esteticky celému prostoru,“ je spokojena také starostka obce Kateřina Malečková.