Muž střílel po sousedech, jednoho vážně zranil. Od soudu odešel s 20 lety vězení

Maroši Gajdošíkovi, který měl v rámci sousedských sporů střílet po obyvatelích nedalekého domu, navrhla státní zástupkyně za dvojnásobný pokus o vraždu dvacet let vězení, soud s tím souhlasil. Naopak obhájce obžalovaného požadoval pokus o vraždu překvalifikovat na těžké ublížení na zdraví. Muž se proti rozsudku ihned odvolal.

Trest měl podle obhájce Maroše Gajdošíka soud uložit v přiměřené výši s ohledem na zdravotní stav.  Obžalovaný se totiž krátce po činu neúspěšně pokusil o sebevraždu a oslepl.

Gajdošík u soudu tvrdil, že za všemi problémy se sousedy, které vyvrcholily pokusem o dvojnásobnou vraždu, je závist. U předchozích soudních líčení uvedl, že si střelbu na sousedy nepamatuje a před očima měl tmu. 

„Jiný názor má ale státní zástupkyně. Podle znaleckých posudků je Maroš Gajdošík zlý a bezcitný člověk, který terorizoval své okolí,“ dodal redaktor České televize Jiří Loučka.

Spory se sousedy vyvrcholily kvůli stavbě luxusní vily v Petřvaldu, kterou Gajdošík vybudoval částečně bez povolení i na jejich pozemcích. Kanalizaci navíc svedl k okolním domům. Úřady se již pokusily nechat stavbu odstranit.

Před policisty chtěl spáchat sebevraždu

Loni v dubnu měl Gajdošík v Petřvaldu kvůli špatným sousedským vztahům 5x vystřelit na souseda. Mířil také na jeho manželku. Zasekla se mu ale zbraň. Když zahlédl policisty, prostřelil si hlavu.

„Gajdošík u soudu mimo jiné řekl, že chtěl ublížit pouze svému sousedovi, nikoliv jeho manželce,“ poznamenal Jiří Loučka s tím, že obžalovaný muž ve své závěrečné řeči soudu zároven tvrdil, že je bývalý elitní armádní střelec, který trefí krabičku cigaret na 50 metrů.