Moravská silnice I/50 si vyžádala dva mrtvé za dvě hodiny

Bučovice/Bánov – Už dva životy si vyžádaly nehody, které se dnes staly na jihomoravské silnici I/50, jež vede z Brna přes Uherské Hradiště na Slovensko. Po poledni zahynul řidič osobního auta u Bučovic na Vyškovsku, přibližně o dvě hodiny dříve nepřežil čelní srážku s protijedoucím vozidlem další řidič u Bánova na Uherskohradišťsku.

Na státní silnici I/50 u Bučovic na Vyškovsku se čelně srazily dva automobily po půl jedné odpoledne, následky byly obzvlášť tragické. „Jeden řidič na místě podlehl rozsáhlým zraněním. Druhý byl ve vážném stavu převezen do nemocnice v Brně-Bohunicích,“ řekla mluvčí záchranné služby Barbora Zuchová. Hlavní tah z Brna na Uherské Hradiště je uzavřen, lze ho objet buď severně po dálnici, nebo jižně po silnici I/54.

Na témže tahu, avšak podstatně východněji – u Bánova na Uherskohradišťsku – došlo po půl jedenácté k velmi podobné nehodě, která také měla podobné následky. Srážku osobního auta s nákladním nepřežil řidič menšího vozu. Kvůli záchranným pracím a úklidu trosek byl uzavřen bánovský obchvat, doprava je odkláněna do obce.

22letý mladík jel ve volkswagenu na Starý Hrozenkov a ze zatím nezjištěných příčin přejel do protisměru. „Narazil do kamionu, který se mu snažil neúspěšně uhýbat tak, až sám narazil na svodidla. Sedmatřicetiletý řidič nákladního vozu byl při nehodě lehce zraněn,“ uvedl policejní mluvčí. Dechová zkouška u řidiče kamionu neprokázala, že by před jízdou pil alkohol. Nákladní automobil se při nehodě položil na bok a celou silnici zablokoval. Náklad, který tvořila slunečnicová semínka, se téměř celý vysypal na vozovku. 

Silnice I/50 patří k nejnebezpečnějším v zemi. Je velmi frekventovaná, protože slouží jako spojnice české a slovenské dálnice D1, jezdí se tudy například do Nízkých Tater. Problematické jsou některé křižovatky, navíc vede několika horskými oblastmi, kde se prudce stáčí.