Na koncert Jeana Michela Jarrea přišlo v Ostravě 7000 lidí

Ostrava - Bezmála 7000 lidí si přišlo včera do ostravské ČEZ Arény poslechnout nejznámější hity muže, který položil základy elektronické hudby. Jean Michel Jarre v doprovodu tří hudebníků nadchl publikum téměř dvouhodinovou show. Během ní odehrál své nejslavnější skladby. „Jsem rád, že jsem opět v České republice. Přivezl jsem trochu jiný koncert,“ řekl francouzský umělec během vystoupení.

Jako dítě se věnoval klasice, pak si zamiloval jazz. Ve dvaceti založil rockovou kapelu, aby se z něj později stal jeden z pionýrů elektronické muziky. Před třiceti lety přišlo na jeho koncert na pařížském náměstí milion lidí, před dvanácti lety si jeho show v Moskvě nenechalo ujít tři a půl milionů fanoušků. Šedesátiletý hudební mág Jean Michel Jarre ale říká, že si i teď připadá jako začátečník.

„Toto je mé první celosvětové turné. Místo aby za mnou lidé jezdili k egyptským pyramidám, do Číny nebo Paříže, jedu teď já poprvé rovnou za nimi,“ uvedl k turné hudebník.

Jean Michel Jarre - ukázka (zdroj: ČT24)

Přímo během turné připravuje Jean Michel Jarre nové album. Teprve reakce publika má rozhodnout, které skladby se ve finále na desce objeví. „Normálně kapela udělá album a jede na turné, pak další album a další turné…já chci takový způsob úplně změnit,“ dodal ke své taktice.

Pro ostravské fanoušky připravil  i revoluční světelnou show a bezchybný zvuk, chybět má ale video. „Když vidím na pódiu přes sebe běžet různá videa, připadám si pak jako kdybych nebyl vůbec na koncertě a spíš koukal někde na televizi. Chci se soustředit jen na světla a laserové efekty,“ uzavřel rozhovor Jarre.

Z ostravské ČEZ Arény zamíří Jean Michel Jarre na sever. Kromě polské Wroclawi se na něj v nejbližších dnech mohou těšit fanoušci ve Skandinávii.