Lidi, kteří nejsou ani dobří, ani špatní. Režisér Prušinovský se pustil do romance Chyby

Mladá a energická Ema se svěří Tomášovi se vším, co v životě prožila. Toho ale její příběh nezajímá, chce totiž žít pouze tady a teď. První klapka připravovaného filmu Chyby z dílny režiséra Jana Prušinovského padla v neděli v Příbrami. V hlavních rolích se objeví Pavla Gajdošíková a Jan Jankovský. Premiéru tvůrci plánují na podzim příštího roku.

Jedna noc, od které ani jeden z nich nic zásadního nečekal, rychle přeroste ve vztah, lásku a společné bydlení. Náhodné setkání z minulosti ale odstartuje sled událostí, které životy Emy i Tomáše obrátí naruby.

Scenárista Roman Vojkůvka snímek popisuje jako komorní vztahovou romanci – a právě komorní ladění scénáře oslovilo režiséra Jana Prušinovského. Ten dále vyzdvihl nejednoznačnost, syrovost a přímočarost příběhu.

Vztahová romance po Kobrách a užovkách

„Chyby jsou příběhem lidí, kteří nejsou ani dobří, ani špatní. Jak název filmu napovídá, v určitých momentech svého života chybují a za tyto chyby pak mohou být potrestáni,“ uvedl Prušinovský. Žánr vztahové romance je pro něj nový, poprvé také pracuje s dominantní ženskou postavou. V tom režisér, který v minulosti natočil třeba MOST!, Okresní přebor nebo Kobry a užovky, podle svých slov vidí největší výzvu.

V roli Evy se představí Pavla Gajdošíková a Tomáše ztvární Jan Jankovský. Kromě nich se ve filmu objeví například Ondřej Kokorský, Ivo Gogál či Kryštof Rímský. Celý film, který koprodukuje Česká televize, budou filmaři natáčet v reálných lokacích. První klapka padla o víkendu v Příbrami, dále štáb zamíří do Berouna, Kublova i slovenské Žiliny. Do kin snímek Chyby dorazí na podzim 2020.