Bond se má na co těšit. Škodit by mu mohla Angelina Jolie či Helena Bonham Carter

Kdo bude záporákem v nové bondovce? (zdroj: ČT24)

Tvůrci nového filmu o Jamesi Bondovi rozhodují o obsazení hlavní záporné postavy. Spekulovalo se, že by si ji mohla zahrát Angelina Jolie, podle informace zveřejněné nedávno na britském serveru Mirror by ale příštím záporákem mohla být Helena Bonham Carter.

O filmu s pracovním názvem Bond 25 toho zatím příliš známo není. Jisté je, že režie se poprvé ujal Danny Boyle, scénář píše John Hodge, který byl mimochodem scenáristou obou Trainspottingů. V agenta 007 se opět promění Daniel Craig – přestože po páté filmové tajné akci ve službách Jejího Veličenstva prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby se stal opět Jamesem Bondem.

Předpokládalo se, že do hereckého obsazení patří také Angelina Jolie. Velkou konkurenci ale prý má v Heleně Bonham Carter. Dvaapadesátiletá anglická herečka je známá mimo jiné výstředními rolemi z filmů Tima Burtona nebo z příběhů o Harrym Potterovi. Hrála ale i královnu Alžbětu po boku Colina Firtha v oscarové Králově řeči.

Spectre / Daniel Craig
Zdroj: Forum Film SK

Zprávu o tom, že by do její filmografie mohla přibýt bondovka, opírá Mirror o anonymní zdroj. „Všichni si myslí, že roli dostane Angelina Jolie, ale šéfové chtějí víc Helenu. Právě v tuto chvíli dokončují obsazení,“ cituje server tvrzení, že za změnou stojí producenti snímku.

Záporákem mohl být i Werich

V roli záporáků se v minulosti představil Javier Bardem, Richard Kiel, z žen pak Sophie Marceau. Za špatného mohl být dokonce i český herec Jan Werich, který byl obsazen v roce 1967 do snímku Žiješ jenom dvakrát. Nakonec ho po několika natáčecích dnech nahradil Donald Pleasence. Podle některých zdrojů se Werich do role zlosyna Blofelda nehodil, podle jiných mu natáčení znemožnil komunistický režim. 

Kdo bude Bondovi házet klacky pod nohy tentokrát, se diváci dozví nejpozději v listopadu příštího roku, kdy slavný agent nasadí krk pro dobro lidstva a královny na plátně popětadvacáté.