Vůbec nevím, jak jsem přišel k řezné ráně, říká Feri. Policie už zná totožnost podezřelých

Poslance TOP 09 Dominika Feriho, který byl v neděli zraněn po napadení dvěma muži na ochutnávce vín v Boršicích na Uherskohradišťsku, propustili z nemocnice. Dvaadvacetiletému politikovi lékaři ošetřili řeznou ránu na zádech. V rozhovoru pro ČT Feri řekl, že vůbec neví, jak k ráně na zádech přišel. Oba útočníky si vyfotil a jejich fotografie vyvěsil na svůj Twitter. Kriminalisté už znají identitu obou podezřelých, dosud nebyl nikdo obviněn. Policisté na případu i nadále pracují.

Na koštu vína v Boršicích byl podle svých slov s přáteli už čtvrtým rokem. „Šel jsem si ven zapálit cigaretu, a vlastně jsem vůbec nic neřekl. Jen jsem si vytahoval cigaretu, najednou za mnou někdo přišel a ptá se: ,Ty jsi Dominik Feri?‘ říkám: ,Jasně.‘ Pak už byla jenom smršť ran. Naštěstí zakročili moji přátelé,“ popsal Feri incident, po kterém byl převezen do nemocnice v Uherském Hradišti.

„Lékaři mi sešili ránu na zádech, která je řezná, což vůbec nevím, jak se stalo. Jestli mě někdo chtěl pořezat lahví, skleničkou, nebo něčím takovým, těžko říct,“ nedokáže odhadnout poslanec. Je si jist, že policie útok vyšetří. Dva muži, které vyfotil, jsou podle jeho přesvědčení útočníci. „Vyfotil jsem je přímo při akci a měl by to být poměrně silný důkazní materiál,“ dodal Feri.

Policie už zná totožnost podezřelých

Incident se podle policie odehrál v neděli kolem 17. hodiny, poslanec byl napaden na veřejném prostranství dvěma muži. Při incidentu údajně padly rasistické nadávky, Feri má z otcovy strany předky v Etiopii.

Policisté v neděli večer zjistili totožnost podezřelých z útoku, jde podle nich o muže z Uherskohradišťska ve věku 25 a 48 let. „Policisté zjišťují veškeré informace, které souvisejí se samotným incidentem, zkoumají zejména motiv útoku a zjišťují, jaké okolnosti incidentu předcházely,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policie už v neděli uvedla, že zjišťuje, zda nebyly spáchány trestné činy výtržnictví, násilí proti úřední osobě a ublížení na zdraví. Na sociálních sítích se objevily fotografie jednoho z útočníků, který Deníku N potvrdil, že ho policie už vyslechla. Byl prý stejně jako ostatní účastníci akce opilý, konkrétní záměr v tom prý nebyl.