V úterý zahynulo při nehodách sedm lidí

Praha - Během úterý zemřelo na českých silnicích při pěti vážných dopravních nehodách sedm lidí. Vyplývá to z policejních statistik, které včera zaznamenaly celkem 438 nehod. Těžce se zranilo 12 lidí. Vysoká rychlost zavinila 67 dopravních nehod, 20 řidičů havarovalo pod vlivem alkoholu a 76 řidičů nedalo přednost v jízdě. Hmotná škoda byla přes 23 milionů korun. Zatím nejhorší bilanci má letos středa 13. února s deseti usmrcenými.

Čelní střet s kamionem nepřežil včera v poledne u Hory Svatého Šebestiána na Chomutovsku řidič osobního auta Volkswagen Vento. Jeho dva spolujezdci utrpěli zranění, řidiči kamionu se nic nestalo.

Na silnici mezi Skalnou a Plesnou na Chebsku narazil v úterý odpoledne do stromu osobní automobil, jehož dvacetiletá řidička při nehodě zemřela.

Dva lidé zahynuli také odpoledne při nehodě na silnici I/17 mezi Ostrovem a Čankovicemi na Chrudimsku, kde se srazily dva nákladní automobily a dodávka.

Tragickou bilanci včerejšího dne uzavřela večer hromadná nehoda na D1 mezi 76. a 77. kilometrem. Srážka si vyžádala dva mrtvé řidiče kamionů, jeden byl Čech a druhý Litevec, na místě se také zranili dva řidiči osobních aut.

Statistika dopravních nehod v úterý 22. 7. 2008
Zdroj: ČT24