Srážku dvou nových policejních aut zřejmě zavinil jeden z řidičů

Praha/České Budějovice - Pondělní srážku dvou nových policejních vozů na nájezdu na pražský Barrandovský most pravděpodobně zavinil řidič jednoho z nich, který zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi oběma auty, uvedl ředitel jihočeské policie Radomír Heřman, jehož podřízeným vozy patřily. Pražská policie předběžně vyčíslila škodu, která při srážce vznikla, na 300 000 korun. S případným potrestáním viníka vyčká jihočeská policie na závěry vyšetřování srážky.

„Za 12 hodin se snad nedá potrestat ani největší zločinec. Čekám, až přijde spis z Prahy,“ řekl Heřman. Prohlásil nicméně, že kromě potrestání podle zákona o přestupcích bude po viníkovi vymáhat i plnou výši škody.

Auta do sebe narazila ve chvíli, kdy vjížděla na Barrandovský most ve směru od Prahy 5. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan řekl, že na jednom z vozů výraznější škoda nevznikla, ale druhý má poškozený chladič, světla a nárazník.

Mluvčí pražské policie Hulan v souvislosti s pondělní nehodou obecně řekl, že policisté nemuseli kvůli novým autům absolvovat žádné speciální školení. Podle něj se školilo jen 200 policistů, kteří budou jezdit s novými rychlými vozy VW Passat Z6 mimo jiné na dálnicích. Pořízení těchto 16 vozů stálo 18,5 milionu korun.