Provoz na trati mezi Brnem a Břeclaví zastavilo stržené vedení. Vlaky na Slovensko měly několikahodinové zpoždění

Kvůli stržené troleji u Hrušovan u Brna nejezdily od devíti hodin ráno vlaky mezi Brnem a Břeclaví. Spoje na hlavní trase směrem na Slovensko a Rakousko pět hodin stály a vlaky nabíraly mnohahodinová zpoždění. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu. Provoz na trati se během dne podařilo obnovit.

Cestující na Slovensko a do Rakouska se v úterý museli připravit na velké zpoždění spojů. Problémy způsobil osobní vlak, který ráno u Hrušovan u Brna strhl trolej. „Vlak, který přijížděl do stanice, zřejmě nerespektoval návěst, nestáhnul sběrač a strhnul trakční vedení,“ řekla mluvčí Správy železniční dopravní cesty Nela Friebová.

Pracovníci Správy železniční dopravcí cesty pak museli poškozený úsek mezi Vojkovicemi a Hrušovany u Brna opravit.

Mimořádná situace na železnici mezi Brnem a Břeclaví
Zdroj: České dráhy

Omezení postihlo z osobních dopravců České dráhy a RegioJet. Vlaky EuroCity a rychlíky z České Třebové do Břeclavi a opačným směrem jezdily odklonem přes Přerov, mimo nádraží Brno-Židenice a Brno – dolní nádraží. V úseku Vranovice–Brno byla podle webu Českých drah zavedena náhradní kyvadlová autobusová doprava v omezeném počtu autobusů. Z dostupných informací na webu Českých drah vyplývá, že byl ještě v úterý provoz na trati obnoven.

Mimořádnost zpozdila i další vlaky z Brna do Prahy, které začínají v zahraničí, cestující museli počítat se zpožděním i v řádu hodin.