Mladíci podezřelí z vraždy Sahuly jsou ve vazbě

Praha - Okresní soud Praha-východ poslal do vazby dva mladíky, kteří jsou obviněni z vraždy Františka Sahuly, bývalého kytaristy skupiny Tři sestry. Podezřelým mladíkům, kteří jsou staří 18 a 20 let, hrozí 12 až 15 let vězení nebo výjimečný trest.

Pětačtyřicetiletého Sahulu našli v pátek ráno v chatové oblasti Skuheř u Kamenice na Praze-západ. Podle policie navštívil Sahula ve středu večer bar v Kamenici, kde měl krátkou rozepři se třemi místními mladíky. Ti si na něj počkali venku, a když Sahula po půlnoci bar opustil, přepadli ho. Dva z nich ho zbili tak surově, že zraněním hlavy v noci podlehl. Těžce zraněnému hudebníkovi sebrali přes 1.000 korun a utekli. Sahulův obličej byl ranami údajně tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací.

Sahula měl v minulosti problémy s placením alimentů. Když například v roce 1992 natočil album V továrně je dobře s úspěšným klipem Lambáda, nemohl se zúčastnit žádných propagačních akcí, protože se skrýval před policií. Policie, která ho hledala kvůli dluhům na povinném výživném, tehdy kontaktovala i hudební publicisty. Jeho smrt ale s placením výživného zřejmě nesouvisí.

Sahula působil od roku 1991 ve skupině František Sahula & Synové výčepu, ale často hrál i se skupinou Tři sestry, jejímž byl opakovaně členem. Mimo jiné ho proslavil legendární videoklip Průša kapely Hagen Baden Lou Fanánka Hagena. Sahula v něm sehrál úchyla. Populární postavičku později využily i Tři Sestry na albu Průša se vrací.