Za loupežnou vraždu babičky si mladík odpyká 16 let vězení

Olomouc - Za loupežnou vraždu své jednaosmdesátileté babičky ze Sedlnic na Novojičínsku si odpyká Lukáš Podzemný 16 roků ve vězení. Trest, který mu uložil ostravský krajský soud, dnes potvrdil Vrchní soud v Olomouci. Babičku udusil peřinou a pak fingoval vloupání.

Zločin se stal loni v prosinci. Jak prokázal soud, Lukáš Podzemný byl v tíživé finanční situaci, hrozilo mu vystěhování z bytu. A babička mu odmítla půjčit. Soudy nemají pochybnost o tom, že ji zavraždil během hádky, kdy mu vyčítala jeho způsob života. Když babička dodýchala, prohledal její byt. Našel dvanáct tisíc korun, které si vzal. Poté vymyslel plán, jak zmást policisty.

Druhého dne se vrátil na místo činu a fingoval vloupání – udělal v babiččině bytě nepořádek a rozbil okno, aby to vypadalo, že se tam vloupal lupič. Poté přišel do vedlejšího domu ke svému strýci a příbuzným vzrušeně oznámil, že našel babičku mrtvou.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

Mladík se k vraždě přiznal. Odmítá však, že by ji zabil pro peníze. Chtěl prý babičku jen umlčet, aby mu přestala vyčítat. Soudci mu neuvěřili.

Vězení
Zdroj: ČT24