TÉMA

Zdravotnická záchraná služba

Policie v Ostravě se připravuje na hokejový šampionát. Použije i software na rozpoznávání obličejů

Moravskoslezští policisté během mistrovství světa v hokeji, které se bude konat i v Ostravě, využijí mimo jiné speciální kamery a software, který dokáže rozpoznat obličeje. Kamery budou v zóně pro fanoušky. Krajští hasiči pak vytvoří dočasnou jednotku, která bude sídlit přímo v hale. Aby ji vedení dalo dohromady, muselo omezit čerpání dovolených. Dopravní podnik Ostrava (DPO) chystá i speciální zvýhodněnou jízdenkou na MHD.
24. 4. 2024|

Při nehodě dokáže přivolat pomoc automat. Olomoucké záchranáře kontaktuje i několikrát týdně

Telefon za poslední týden automaticky nahlásil olomouckým záchranářům dvě dopravní nehody. V pondělí pak bezpečnostní složky přivolal automatický systém eCall zabudovaný ve vozidle. Jeho řidič se srazil na Kroměřížsku s nákladním vozem plným kamení, neštěstí i přes včasnou pomoc nepřežil. Systémem eCall musí být vybavena všechna auta vyrobená od roku 2018.
27. 3. 2024|

Mohelnice přišla o záchrannou službu, nemá pro ni vyhovující prostory. Město hledá nové

Posádka Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje (ZZS) se z Mohelnice přesunula do Šumperka. Dojezdové časy se tak prodloužily. Místo ní vyjíždí posádky z Litovle, Zábřehu a Uničova. Do konce února sídlila v prostorách lékařského domu, ty už ale záchranářům nevyhovovaly. Vedení města se teď snaží najít pozemek pro výstavbu nové základny.
12. 3. 2024|

V Horšovském Týně explodoval podomácku vyrobený výbušný systém, zranil jednoho muže

Na sídlišti v Horšovském Týně v noci na úterý zranil jednačtyřicetiletého muže podomácku vyrobený nástražný výbušný systém. Informovala o tom policie. Muž, který se vracel z práce, našel před bytovým domem papírovou krabičku. Když ji odstrčil nohou na stranu, explodovala a střepiny ho zranily v obličeji. Na místě zajistili policisté několik kriminalistických stop, které teď podrobí odborným expertizám. Případ prověřují krajští kriminalisté, požádali veřejnost o spolupráci.
20. 2. 2024Aktualizováno20. 2. 2024, 20:42|

Dálnici D1 ve směru na Brno zablokovala nehoda tří kamionů. Celkem při haváriích za středu zemřelo nejvíc lidí od listopadu 2019

Dálnici D1 ve směru na Brno uzavřela nehoda tří kamionů na 162. kilometru u Velké Bíteše na Žďársku. Zemřel při ní jeden člověk. Na místě se utvořila asi dvacetikilometrová kolona, problémy s plynulostí provozu se vyskytly i na objízdné trase. Srážka omezovala provoz také v opačném směru, nyní je však dálnice ve směru na Prahu již plně průjezdná. Tři oběti si pak večer vyžádala nehoda na 208. kilometru D1 u Brna.
24. 1. 2024Aktualizováno24. 1. 2024, 21:50|

Na Národní třídě srazila tramvaj tři chodce, dva jsou ve vážném stavu

Tramvaj vpodvečer srazila tři chodce v centru Prahy na Národní třídě. Muž a žena zůstali pod tramvají, třetího člověka stroj odhodil. Záchranáři ošetřovali dva sražené ve vážném stavu, třetí utrpěl úraz hlavy, ale zůstal při vědomí. Provoz mezi zastávkami Národní třída a Národní divadlo byl téměř hodinu obousměrně přerušený. Příčinu střetu vyšetřuje policie.
5. 12. 2023Aktualizováno5. 12. 2023, 19:16|

V Horních Měcholupech srazil vlak muže, spoje z Prahy na Benešov a jih Čech víc než hodinu nejezdily

V Praze-Horních Měcholupech v pátek odpoledne srazil vlak člověka. Muž je v kritickém stavu. Kvůli nehodě byl na více než hodinu zastavený provoz vlaků mezi Hostivaří a Uhříněvsí na frekventované trati mezi hlavním městem a jihem Čech.
24. 3. 2023Aktualizováno24. 3. 2023, 20:20|