TÉMA

Syrská organizace pro lidská práva

SOHR: Při útocích Islámského státu v Sýrii zemřelo 28 vojáků a provládních bojovníků

Ozbrojenci teroristické organizace Islámský stát (IS) při dvou útocích ve vládou ovládaných oblastech Sýrie zabili 28 vojáků a provládních bojovníků, oznámila v pátek podle agentury AFP exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR).
19. 4. 2024Aktualizováno19. 4. 2024, 12:12|

USA podnikly odvetné nálety na proíránské skupiny v Sýrii, útoku poté čelila i americká základna

Spojené státy podnikly v Sýrii několik náletů proti skupinám napojeným na Írán, které viní z útoku dronem, při němž přišel ve čtvrtek o život jeden člověk pracující pro Američany a dalších šest osob bylo zraněno. Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) uvedla, že při amerických útocích zahynulo jedenáct proíránských bojovníků. Raketovým útokům poté čelila i americká základna na severovýchodě Sýrie, obešly se bez obětí.
24. 3. 2023Aktualizováno24. 3. 2023, 15:27|

Izrael zaútočil na bytový dům v Damašku, raketa zabila až patnáct lidí

Patnáct mrtvých si v noci na neděli vyžádal izraelský raketový útok v syrské metropoli Damašku. Informovala o tom Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která sídlí v Británii a konflikt v Sýrii monitoruje skrze své zdroje na místě. Mezi oběťmi jsou civilisté, dodala. Syrská armáda hovoří o pěti obětech, včetně jednoho vojáka.
19. 2. 2023Aktualizováno19. 2. 2023, 16:42|

Válka v Sýrii si podle nové bilance OSN vyžádala přes 350 tisíc mrtvých

Nejméně 350 209 lidí přišlo v uplynulých deseti letech o život v syrské občanské válce. Uvedl to v pátek Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva. Připustil přitom, že skutečný počet mrtvých je pravděpodobně výrazně vyšší.
24. 9. 2021|

Izrael podnikl sérii útoků na Sýrii, tvrdí lidskoprávní organizace

V syrské provincii Homs přišlo při útocích v noci na středu o život osm lidí. Informovala o tom exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR), která ze zásahů podezřívá Izrael. Stejně mluví i úřady v Damašku. Mezi mrtvými je i pět syrských vojáků a tři členové provládních milicí.
9. 6. 2021|

Američané se vrátili k části syrské hranice s Tureckem

Američtí vojáci začali opět hlídkovat na severovýchodě Sýrie u hranic s Tureckem. Pět obrněných vozidel se tam vrátilo poprvé od prohlášení amerického prezidenta Donalda Trumpa z počátku října o stažení z oblasti. Informují o tom agentury AFP a Reuters.
31. 10. 2019|