TÉMA

Šahbáz Šaríf

Íránu po smrti Raísího kondolují státníci i teroristé

Po úmrtí íránského prezidenta Ebráhíma Raísího směřují do Teheránu kondolence od světových státníků. Soustrast s pozůstalými i íránským lidem vyjádřili zástupci Evropské unie (EU), Číny i další aktéři – například Ruska, Pákistánu, Iráku. Kondolence přišla i od teroristů z Hamásu či jemenských povstalců. Kondoloval také polský prezident Andrzej Duda, který připomněl v této souvislosti tragédii ze Smolensku, při níž zemřel tehdejší prezident Lech Kaczyński a další představitelé. Srovnání vyvolalo v jeho zemi kritiku.
20. 5. 2024Aktualizováno20. 5. 2024, 14:19|

Pákistánský expremiér Chán neporušil protiteroristický zákon, soud nařídil zrušit obvinění

Pákistánský soud v pondělí nařídil zrušit obvinění z terorismu, kterému čelil bývalý premiér Imran Chán. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na Chánova obhájce.
19. 9. 2022|

Mohutné záplavy v Pákistánu si od půlky června vyžádaly skoro tisícovku obětí

Záplavy způsobené monzunovými dešti si v Pákistánu vyžádaly od půlky června už 982 obětí, uvedl v sobotu tamní úřad pro mimořádné situace. Desítky tisíc dalších lidí musely opustit domovy. Informace o nové bilanci obětí přichází den poté, co premiér země Šahbáz Šaríf požádal o zahraniční pomoc.
27. 8. 2022|

Novým premiérem Pákistánu je Šáhbáz Šaríf, očekávají se masové protesty

Novým premiérem dvousetdvacetimilionového Pákistánu se stal Šáhbáz Šaríf, lídr opoziční Pákistánské muslimské ligy (PML-N) a mladší bratr expremiéra Naváze Šarífa. Země očekává masové protesty. Bývalému premiérovi Imranu Chánovi o víkendu vyslovil parlament nedůvěru.
11. 4. 2022Aktualizováno11. 4. 2022, 15:18|