TÉMA

Postřelení

V Krkonoších někdo smrtelně postřelil vlka s telemetrickým obojkem

V Krkonoších někdo zřejmě ve středu 29. listopadu postřelil vlka, který před necelými třemi týdny dostal telemetrický obojek. Smrtelně zraněné zvíře správci Krkonošského národního parku (KRNAP) našli a následně ho museli utratit, aby ukončili jeho trápení. Případem se zabývá policie.
7. 12. 2023|

Postřeleného na československých hranicích rehabilitoval soud. Odškodnění dosáhne stovek korun

Okresní soud v Chebu v pondělí rehabilitoval občana bývalé Německé demokratické republiky Steffena Schlegela, který se v září 1989 pokusil spolu se dvěma přáteli o přechod hranice z tehdejšího Československa do Spolkové republiky Německo. Českoslovenští pohraničníci ho při tom zadrželi a postřelili do nohy. Po čtyřech dnech zadržování byl vyhoštěn a předán německé tajné službě Stasi. Soudce Rostislav Tomis v pondělí rozhodl, že může požádat o odškodnění.
19. 6. 2023|

Muž pobodal na pařížském nádraží šest lidí, motiv útoku je nejasný

Na pařížském nádraží Gare du Nord ve středu ráno útočník pobodal šest lidí. Policie muže zadržela, s těžkými zraněními zůstává v nemocnici. Motiv činu není jasný, vyšetřovatelé jej zatím nevyhodnotili jako teroristický útok.
11. 1. 2023Aktualizováno11. 1. 2023, 20:30|

30 let zpět: Útok na atašé kuvajtského velvyslanectví

V Praze byl před svým bytem postřelen atašé kuvajtského velvyslanectví Salam Jassim Al Mubarak. Vyšetřovatelům se podařila zajistit zbraň, ze které neznámý pachatel střílel. Jednalo se o speciální typ pistole ze 70. let, který byl určen pro příslušníky I. správy StB.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
24. 9. 2022|

Atentátník na Abeho se pokusil sestrojit bombu, zaútočit chtěl na šéfa náboženské organizace

Muž, který v pátek zavraždil japonského expremiéra Šinzóa Abeho, policii řekl, že se pokusil sestrojit bombu. Jedenačtyřicetiletý Tecuja Jamagami dále vypověděl, že si vyrobil několik střelných zbraní. Informovala o tom agentura Kjódó s odvoláním na zdroje obeznámené s vyšetřováním.
10. 7. 2022Aktualizováno10. 7. 2022, 06:52|

Biden v texaském Uvalde uctil památku obětí útoku. Postup složek při zásahu prošetří ministerstvo

Americký prezident Joe Biden s manželkou položili květiny u základní školy v texaském městě Uvalde, kde 18letý útočník v místní základní škole zastřelil 19 dětí a dvě učitelky. Americké ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že prošetří postup zasahujících složek při útoku ve škole.
29. 5. 2022Aktualizováno29. 5. 2022, 23:59|

Severoirská policie obvinila dva muže z vraždy novinářky McKeeové

Severoirská policie vznesla obvinění v případu úmrtí novinářky Lyry McKeeové. Žena přišla o život v dubnu 2019, když přihlížela nepokojům v Londonderry. Podle vyšetřovatelů tehdy 29letou novinářku smrtelně postřelili. Policie teď obvinila dva muže z vraždy.
17. 9. 2021|