TÉMA

Motorkáři

Motorkáři mohou v Praze nově využívat vyhrazené jízdní pruhy, město doufá v bezpečnější provoz

V Praze je 66 kilometrů speciálních vyhrazených jízdních pruhů pro autobusy městské dopravy, záchranáře nebo policii. Nově je zcela regulérně můžou využívat i motorkáři, aby nebezpečně nekličkovali a neproplétali se mezi auty, což způsobovalo časté nehody. Technická správa komunikací už rozmístila značení pro motocykly na 95 procentech příslušných pruhů.
21. 6. 2023|

Autoškoly zařadí novou sadu otázek, zaměří se na nevidomé, chodce či cyklisty

Ministerstvo dopravy společně s Asociací autoškol ČR v úterý představily novou sadu otázek při testech v autoškolách, která se zaměří na nevidomé, chodce či cyklisty. Nových otázek bude dohromady 46, celkový počet tak přesáhne tisícovku. Do ostrého testování se novinky nasadí 9. července. Několik otázek směřuje i na bezpečnou jízdu motorkářů.
6. 6. 2023|

Putinovi Noční vlci míří na spanilou jízdu do Berlína, písmenem Z podporují ruskou válku

Ruský motorkářský klub Noční vlci vyrazil na „vlasteneckou“ spanilou jízdu z Moskvy do Berlína. Píše to agentura AFP s odkazem na svého zpravodaje. Motorkáři vybavení symboly na podporu války na Ukrajině chtějí dojet do německé metropole 9. května, kdy si Rusko připomíná porážku nacistického Německa. Noční vlci mají blízko k šéfovi Kremlu a od loňska jsou na sankčním seznamu Evropské unie kvůli podpoře ruské agrese na Ukrajině.
29. 4. 2023|

Na silnicích jsou ročně zraněny stovky motorkářů, kladrubský festival jim pomáhá vyrovnat se s vážnými úrazy

Na silnicích letos zahynulo už 36 motocyklistů, o 11 méně než před rokem. Alarmující je ale vysoký počet zraněných, víc než patnáct set, zhruba dvě stě z nich těžce. Návrat do běžného života třeba bez dolní končetiny je obtížný. Jak to zvládat, ukazuje festival v Kladrubech Keep Respect.
6. 8. 2022|