TÉMA

Česká zbrojovka

Usiluji o co nejlepší vztahy se Slovenskem, řekl při návštěvě Zlínského kraje Pavel

Prezident Petr Pavel usiluje o co nejlepší kvalitu vztahů mezi Slovenskem a Českou republikou, zejména v mezilidské rovině. Řekl to na úterní tiskové konferenci v rámci své návštěvy Zlínského kraje, který se Slovenskem sousedí. S krajskými zastupiteli a starosty jednal také o zdravotnictví nebo rozpočtovém určení daní.
16. 4. 2024|

Česko zažívá největší boom zbrojního průmyslu za dobu samostatné existence, říká šéf asociace

Ruská agrese na Ukrajině, ale také rostoucí vůle české vlády i okolních evropských zemí investovat do obrany zvyšuje zájem o zbrojní průmysl. Podle prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřího Hynka zažívá tuzemsko v tomto odvětví největší boom za dobu samostatné České republiky. V rozhovoru pro ČT to řekl na brněnském výstavišti, kde ve středu začal třídenní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET. Výrobky potenciálním zákazníkům z řad armád nebo soukromých firem představuje rekordní počet vystavovatelů.
24. 5. 2023Aktualizováno24. 5. 2023, 14:35|

Česká zbrojovka od středy téměř na dva týdny odstaví část výroby

Česká zbrojovka od středy téměř na dva týdny odstaví část výroby. Závod v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku tím reaguje na měnící se poptávku na některých trzích, zejména v USA. Omezení výroby potrvá do 10. dubna, uvedl manažer podniku pro vnější vztahy Radek Hauerland. Společnost je součástí zbrojařské skupiny Colt CZ Group SE, která zaměstnává více než dva tisíce lidí v ČR, USA, Kanadě, Německu a Švédsku.
28. 3. 2023|

Zaplaťte 45 milionů, apeluje Česká zbrojovka na obranu kvůli tendru na vesty

Ministerstvo obrany řeší nečekaný problém. Společnost Česká zbrojovka žádá resort o proplacení údajné škody ve výši desítek milionů korun. Jak zjistili Reportéři ČT, věc se týká nákupu neprůstřelných vest, který ministerstvo zrušilo v roce 2016, když ho řídil Martin Stropnický (ANO).
9. 5. 2022|

Výnosy holdingu CZG meziročně vzrostly o víc než čtyřicet procent. Pomohla akvizice amerického Coltu

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE vykázal za první letošní pololetí výnosy 4,7 miliardy korun. Jde o meziroční nárůst o 40,6 procenta. Čistý zisk činil od ledna do června 587,9 milionu korun, což představuje ve srovnání se stejným obdobím roku 2020 nárůst o čtyřiapadesát procent.
29. 9. 2021|

Americká legenda v tuzemských rukou. Česká zbrojovka koupila firmu Colt

Skupina CZG - Česká zbrojovka Group podepsala konečnou dohodu o převzetí americké společnosti Colt Holding Company. Podle smluvních podmínek CZG získá stoprocentní podíl v Coltu za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy korun) v hotovosti a dále za 1 098 620 nově vydaných kmenových akcií CZG.
12. 2. 2021|

Česká zbrojovka Group zahájila veřejnou nabídku akcií na burze

Česká zbrojovka Group SE, jejíž akcie byly od 1. června zapsány na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha, zahájila veřejnou nabídku akcií. Cenové rozpětí nabídky je 290 až 370 korun za akcii. Společnost o tom v úterý informovala na videokonferenci. Investoři mohou od úterý rovněž podávat své objednávky.
22. 9. 2020Aktualizováno22. 9. 2020, 10:50|

Obrana se dohodla s Českou zbrojovkou ve sporu o neprůstřelné vesty

Ministerstvo obrany uzavřelo dohodu s Českou zbrojovkou v pětiletém sporu o nákup neprůstřelných vest, kterým se zabývaly i soudy. Podle dokumentu, který ministerstvo zveřejnilo tento týden v registru smluv, se obě strany dohodly na ukončení kupní smlouvy, aniž byla splněna. Zbrojovka se zavázala, že nebude požadovat náhradu škody a ušlého zisku, ministerstvo se omluvilo za své výroky o neschopnosti firmy.
12. 6. 2020Aktualizováno12. 6. 2020, 18:57|

Zbrojovka dodá armádě zbraně až za 2,35 miliardy korun

Ministerstvo obrany v úterý uzavřelo rámcovou smlouvu s Českou zbrojovkou na nákup až 39 tisíc ručních zbraní, potvrdil mluvčí resortu Jan Pejšek. Od české firmy si armáda pořídí útočné pušky Bren 2, pistole CZ P-10 nebo podvěsné granátomety. Za výzbroj zaplatí až 2,35 miliardy korun, cena bude záviset na počtu skutečně objednaných kusů zbraní podle potřeb armády.
21. 4. 2020|

CZ Arkansas. Česká zbrojovka postaví v USA továrnu za dvě miliardy

Uherskobrodský výrobce zbraní Česká zbrojovka postaví přes dceřinou firmu továrnu v Little Rocku – metropoli amerického státu Arkansas. Oznámila to Arkansaská komise pro hospodářský rozvoj (AEDC) s tím, že půjde v přepočtu o dvoumiliardovou investici (90 milionů dolarů). Výstavba továrny začne okamžitě, firma už zveřejnila inzeráty, ve kterých hledá nejen dělníky, ale i techniky, administrativní pracovníky či zkušební střelce.
24. 4. 2019Aktualizováno24. 4. 2019, 12:47|

Většině firem v kraji se letos dařilo. Dalšímu růstu ale brání nedostatek zaměstnanců

Většina firem končí rok v nejlepší kondici v historii. Příkladem jsou dvě společnosti ze Zlínska. Jedna prodala desítky tisíc pistolí ve Spojených státech, druhá zase postavila autobusová nádraží v Německu nebo Švýcarsku. V ekonomickém růstu ale narazily na strop svých možností. K ještě lepším hospodářským výsledkům je nepustil nedostatek kvalifikovaných dělníků.
19. 12. 2018|