Kanada pátrá po mladících podezřelých z vraždy turistů

Horizont ČT24: Vražda dvou mladých lidí otřásla Kanadou (zdroj: ČT24)

Kanadou otřásla vražda mladého americko-australského páru, který cestoval po Britské Kolumbii. Policisté jejich těla našli minulý týden vedle dálnice. Dva hlavní podezřelí, kterým ještě ani nebylo dvacet let, jsou na útěku.

Lucas Fowler a Chynna Deeseová se seznámili před dvěma lety v Chorvatsku. Od té doby strávili většinu času na cestách. „Lucas chtěl procestovat svět. Když pracoval v Sydney, našetřil si hodně peněz a vydal se za dobrodružstvím se svým kamarádem. Pak potkal Chynnu a stali se nerozlučným párem,“ popsal Lucasův otec Stephen.

Pár spolu projel kus světa. Osudným se jim stala až turisty oblíbená destinace Britská Kolumbie na jihozápadě Kanady, kde chtěli pobýt čtrnáct dní.

Minulý týden policie našla jejich těla u dálnice. Oba byli zastřeleni. Nedaleko mrtvých stála i ohořelá dodávka, kterou si pro cesty po Kanadě pronajali.

Mladíci podezřelí z vraždy tří lidí
Zdroj: Reuters/Royal Canadian Mounted Police

Pátrání po dvou mladících

Z vražd je podezřelá dvojice mladíků, které policie dosud vedla na seznamu pohřešovaných. „Policie považuje Kama McLeoda a Bryera Schmegelskyho za podezřelé v případu smrti a dvojité vraždy Lucase Fowlera a Chynny Deeseové,“ potvrdila mluvčí Královské kanadské jízdní policie Janelle Shoihetová.

McLeod a Schmegelsky se vydali minulý týden do Yukonu hledat práci, od té doby se ale nikomu neozvali. Vyšetřovatelé oba dva muže spojují také s vraždou neznámého staršího muže, jehož tělo leželo nedaleko auta zavražděných turistů. Varují veřejnost, že podezřelí jsou mimořádně nebezpeční.

Vražda Lucase a Chynny zasáhla celou Kanadu a lidé netrpělivě čekají, kdy a kde budou vrazi dopadeni. Hlavní podezřelí byli naposledy viděni v severním Saskačevanu.