Paula Walkera z Rychle a zběsile stála vysoká rychlost život

Los Angeles - Hollywood přišel o jednu z filmových hvězd. Vážná automobilová nehoda stála život herce Paula Walkera, hlavního hrdinu z filmové série Rychle a zběsile. Čtyřicetiletý herec auto neřídil, měl namířeno na charitativní akci organizace Reach Out Worldwide, kde se sbíraly prostředky na pomoc lidem zasaženým tajfunem na Filipínách. Při příjezdu záchranářů bylo auto v plamenech, příčinou havárie byla vysoká rychlost.

Paul Walker seděl ve chvíli nehody na sedadle spolujezdce ve voze svého přítele, zahynuli oba. Červené Porsche narazilo do sloupu osvětlení a stromu. Když na místo dorazila hlídka, bylo auto v plamenech. Příčinou nehody byla vysoká rychlost.

„Paul byl 14 let skutečně jedním z nejmilovanějších a nejrespektovanějších členů naší studiové rodiny a tato ztráta je zdrcující pro nás, pro každého, kdo se podílel na filmech Rychle a zběsile, a pro nespočet fanoušků,“ uvedla společnost Universal Studios.

Film Rychle a zběsile přišel o hlavní postavu

Walker naposledy pracoval na sedmém díle série Rychle a zběsile, která ho nejvíc proslavila. Natáčení začalo v září. Šestý díl měl přitom premiéru teprve letos v květnu a stal se nejvýdělečnějším snímkem série, když si dosud připsal celosvětové tržby ve výši 788 milionů dolarů. Posledním dokončeným filmem s Walkerem je thriller Hours, drama otce snažícího se zachránit novorozené dítě po úderu hurikánu Katrina. Snímek má jít do kin v prosinci.

Akční filmy Rychle a zběsile pojednávají o ilegálních závodech rychlých automobilů v ulicích. Walker v nich ztvárnil postavu policisty Briana O'Connera. První film série z produkce Universal Studios šel do kin v roce 2001.

Hasiči ohledávají místo nehody
Zdroj: ČTK/AP/Dan Watson