Mezi Brnem a Vyškovem strhlo nákladní auto trakční vedení, trať stála skoro 15 hodin

Provoz na železnici mezi Brnem a Vyškovem byl přerušený, nákladní auto totiž strhlo na přejezdu v Rousínově trakční vedení. Některé vlaky nabraly více než hodinové zpoždění, náhradní dopravu v obou směrech zajišťovaly autobusy. Provoz byl nakonec obnoven zhruba po 15 hodinách ve středu pozdě večer.

Trakční vedení strhl řidič nákladního auta, který nechal zdviženou korbu, aby vytekla voda z nákladu. K přerušení došlo mezi stanicemi Rousínov a Luleč. Vlaky nemohly projet tratí zhruba od sedmé hodiny ranní.

Cestující v úseku přepravovaly místo rychlíků náhradní autobusy. Linka 107 vyrážela z vyškovského autobusového nádraží na brněnskou Zvonařku, náhradní doprava byla bez poplatku.

Podle původních předpokladů měl být provoz na trati obnoven kolem devíti hodin, nakonec k tomu ale došlo až před 23:00 večer.

Přerušený provoz se dotkl také vlaků společnosti RegioJet, která zajistila náhradní autobusy z Holubic do Vyškova a opačně. Podle mluvčího RegioJetu Aleše Ondrůje měl první spoj, kterého se přerušení provozu dotklo, zpoždění 75 minut.

U dalších spojů zpoždění postupně klesalo. „Snažíme se o minimalizaci zpoždění a dopadu na cestující. Pokud je zpoždění vyšší než 60 minut, cestující mají nárok na vrácení 25 procent jízdného,“ dodal Ondrůj.