Všechny městské dotace pohromadě. Ostrava spustila nový web

Ostrava spustila nový web s přehledem přidělených i nepřidělených dotací a grantů. Internetový portál obsahuje i peníze z ostravského rozpočtu pro městské obvody. Informace o přidělování dotací mají být díky tomuto webu přehlednější. Doposud je lidé museli složitě vyhledávat v jednotlivých sekcích.

Nové internetové stránky mají lidem usnadnit vyhledávání informací o městských dotacích. Web navíc přináší i informace o financích, které město přiděluje z rozpočtu jednotlivým ostravským obvodům. „Je to dalším krokem ke zpřehlednění, jak město nakládá s veřejnými prostředky a jaké dotace komu přiděluje. Všechno je na jednom místě,“ řekla náměstkyně ostravského primátora Kateřina Šebestová (ANO).

Na portálu dotace.ostrava.cz najdou zájemci informace o dotacích a grantech od roku 2010. Podle Šebestové je možné údaje filtrovat podle konkrétních výzev, podle oblastí podpory nebo podle jména subjektu, který o příspěvek žádal. 

Zatím jenom částky

Magistrát už teď plánuje i další rozšíření webových stránek. Zatím poskytují jenom omezené množství informací. Portál zobrazuje pouze částku, o kterou subjekt žádal a také přehled žádostí v uplynulých letech. 

Ještě letos bude město na tomto portálu zveřejňovat i podrobné popisy daných projektů a akcí. „Přímo z portálu bude možné podat elektronickou žádost. Teď je to v jiné sekci webových stránek,“ upřesnila náměstkyně.