Muž podpálil dveře bytu, kde žila jeho partnerka a tři děti. Soud ho potrestal třemi měsíci vězení

Podpálil dveře bytu (zdroj: ČT24)

Na tři měsíce do vězení poslal ostravský krajský soud Miloše Vrábla, který ze msty zapálil dveře do bytu, ve kterém spaly jeho tři nezletilé děti. Původně soud Miloši Vráblovi vyměřil za obecné ohrožení čtyři roky a osm měsíců.

Nejvyšší soud ale rozsudek zrušil a případ vrátil zpět do Ostravy. „Podle názoru Nejvyššího soudu, ke kterému Miloš Vrábel podal dovolání, Krajský soud v Ostravě a poté i Vrchní soud v Olomouci v rozsudku chyboval,“ sdělil redaktor České televize Jiří Loučka.

Třem nezletilým dětem Miloše Vrábla a dalším dvanácti obyvatelům bytového domu v Ostravě totiž podle soudu nehrozilo, že by uhořeli kvůli zapáleným dveřím do bytu, ve kterém žili Vráblovi.

Zapaloval ze msty

Muž se tak chtěl pomstít matce svých dětí za to, že se o ně údajně špatně starala. „Nad ránem úmyslně zapálil čalounění s molitanem na dveřích,“ dodal Jiří Loučka s tím, že pak odešel, aniž by uhasil požár. O dvě hodiny později zatelefonoval na tísňovou linku, že chce zabít svou ženu a že někdo podpálil dům. Hořící dveře mezitím uhasili sousedé, pomohli jim hasiči.

Prvoinstanční i odvolací soud za to poslaly Miloše Vrábla do vězení na čtyři roky a osm měsíců. Po zásahu Nejvyššího soudu dostal pravomocně tři měsíce vězení. Za mříže už nemusí. Téměř 20 měsíců byl ve vazbě a pak i ve vězení.