Expolicista Kadlec znovu boural. A opět na Vinohradech

Nejméně dvě zaparkovaná auta poškodil na pražských Vinohradech šestačtyřicetiletý řidič, který byl podle policistů buď opilý, nebo pod vlivem jiné omamné látky. Podle informací televizí Prima a Nova a serveru iDnes.cz šlo o bývalého policistu a instruktora Policejní akademie Karla Kadlece. Ten přitom již v dubnu podobným způsobem poškodil 29 stojících aut.

Do parkujících aut najelo BMW, za jehož volantem seděl podle televizí a serveru Kadlec, na křižovatce ulic Korunní a Budečské v Praze 2. Když přijeli policisté, nepředložil jim řidičský průkaz a ani poté s nimi nespolupracoval. Médiím řekl, že havaroval, protože ho oslnilo slunce.

„Protože byl zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné a psychotropní látky, vyzvali jej policisté k provedení orientační dechové zkoušky. Tu řidič odmítl stejně jako lékařskou prohlídku spojenou s odběrem krve,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Totožnost řidiče nepotvrdila, uvedla však, že šlo o 46letého muže, „který se podobného deliktu dopouští opakovaně“.

Karel Kadlec na Vinohradech naposledy boural v polovině dubna, kdy v Šumavské a přilehlých ulicích poškodil 29 aut. Také tehdy odmítl dechovou zkoušku a nechtěl předložit řidičský průkaz. Souhlasil však s odběrem krve, podle kterého měl 1,31 promile alkoholu. V té době byl již Kadlec mimo službu kvůli další nehodě, kterou pod vlivem alkoholu způsobil loni na jaře. Ministr vnitra Milan Chovanec ho po prvním letošním incidentu nechal propustit ze služby.

Za loňskou nehodu soud Kadlece potrestal osmiměsíční podmínkou a současně mu na dva a půl roku zakázal řídit. Trest ale ještě není pravomocný.