Před tramvaj vjel na Florenci autobus, šest lidí je zraněno

Praha – Šest lidí utrpělo zranění při srážce tramvaje a linkového autobusu v centru Prahy. Všechna zranění jsou lehká. Kvůli nehodě byla hodinu zastavena doprava u frekventované křižovatky ulic Sokolovská a Ke Štvanici v oblasti Florence. Tramvaje, které obvykle jezdí přes Karlín, byly odkloněny přes Holešovice. K poledni byl provoz na Florenci opět obnoven. Příčinu nehody zjišťují policisté, podle svědků jel autobus na červenou.

Nehoda se stala před jedenáctou hodinou dopoledne v křižovatce, kde se kříží vytížená tramvajová trať se silnicí, po které odjíždějí autobusy z nádraží Florenc k Rohanskému nábřeží, popř. magistrále. Srazil se autobus vysočinské firmy Tredos s tramvají pražského dopravního podniku. Příčina nehody zatím není známa. Sokolovská ulice, po které jela tramvaj, je sice značena jako hlavní, provoz v křižovatce je však řízen světelnou signalizací. Podle svědků vjel do křižovatky autobus na červenou.

Při střetu utrpěl zranění řidič tramvaje a pět cestujících v tramvaji. „Z tramvaje jsme zachránili pět dospělých osob a jedno dítě, které je v péči záchranné služby,“ upřesnil Jan Havrda z pražského hasičského záchranného sboru. V autobusu podle něj cestoval pouze řidič, který vyvázl nezraněn.

Tramvaj po srážce vykolejila. Škoda, která při havárii vznikla, dosáhla podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala 2,5 milionu korun. Z toho činí milion škoda na tramvaji, oprava autobusu vyjde na 1,5 milionu korun.

  • Nehoda na Florenci zdroj: Drážní inspekce
  • Srážka tramvaje a autobusu zdroj: Drážní inspekce