O víkendu se do Česka vrátí babí léto. V úterý se ale opět ochladí

Do Česka se opět vrací slunečné a teplé počasí. O víkendu teploty na některých místech překročí i dvacet stupňů Celsia. Od pondělí ale začne oblačnosti přibývat a teploty klesnou na 15 stupňů.

V pátek bude podle meteorologů ještě polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 15 až 20 stupňů Celsia a foukat bude mírný západní vítr, který večer ještě zeslábne.

V sobotu již bude na většině území polojasno až jasno. Mlhy a nízká oblačnost se objeví jen ojediněle. „Na některých místech by mohly překročit i 20 stupňů,“ uvedl meteorolog Vladimír Piskala.

Počasí v pátek
Zdroj: ČT24

Mlhy a nízká oblačnost budou na některých místech i v neděli ráno a dopoledne. Postupně se ale budou během dne rozpouštět. Na většině území tak bude v odpoledních hodinách jasno až skoro jasno. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni.

Počasí v příštím týdnu
Zdroj: ČT24

Slunečné počasí a teploty kolem dvaceti stupňů vydrží i v pondělí. V úterý se ale budou mlhy a nízká oblaka objevovat už na většině území České republiky. Předpověď hlásí ojediněle mrholení, nejvyšší denní teploty klesnou na 11 až 15 stupňů.