Pošesté zachránit svět? Žádná Mission není pro Toma Cruise dost Impossible

Tom Cruise se pouští do šesté Mission: Impossible (zdroj: ČT24)

V českých kinech začíná další Mission: Impossible. Tom Cruise jako agent Ethan Hunt se tentokrát pokusí zastavit hrozící jadernou katastrofu. Zvládnout misi, kterou by jiní nezvládli, musí už pošesté.

I když je o pár let starší, Ethan Hunt se do nové mise pouští se stejným nasazením. Nejde koneckonců o nic menšího, než je záchrana celého světa. Bojovat tentokrát nebude jen s časem a zločinci, ale i sám se sebou. 

Toma Cruise čekal při natáčení podobně náročný úkol. „Musel se naučit otevírat padák ve velmi malé výšce, absolvoval trénink řízení motorky i auta a má za sebou i kurz řízení helikoptéry. Dokonce musel získat speciální licenci na helikoptéru, aby s ní mohl dělat kaskadérské kousky, které byly ve scénáři,“ popisuje kaskadér Wade Eastwood. 

Šestapadesátiletý Cruise se ale na riskování stále cítí. „Tělem vám proudí spousta adrenalinu, což stačí k tomu, abyste byli před akcí dostatečně nabuzení. Kdybyste se ale třeba před tím, než vzlétnete s helikoptérou a začnete s ní rotovat, nedokázal dostatečně vyhecovat, tak byste to prostě radši neměl dělat,“ vysvětluje.

Kaskadérskou akci předvádí Cruise v Mission: Impossible od začátku, první díl se v roce 1996 natáčel v Praze. Od té doby se k roli agenta vycvičeného pro zvládání neproveditelných misí vrací pravidelně. A při uvedení filmu víceméně potvrdil, že šestá bitva s minimální šancí na úspěch zřejmě není poslední.