Festival Colours of Ostrava skončil

Ostrava - Nezvladatelný živel a otec punku Iggy Pop vystoupil včera v Ostravě na festivalu Colours of Ostrava. Početnému publiku se Američan na hlavní scéně představil společně s kapelou The Stooges jako poslední velká zahraniční hvězda. Festival byl už před zahájením několik týdnů vyprodaný. Návštěvnost dosáhla úrovně 25 000 lidí.

Včerejší večer měl podle pořadatelů dva hlavní vrcholy. Nejprve podium hlavní scény patřilo komorní až melancholické americké písničkářce Regině Spektor, která si v Ostravě odbyla svou tuzemskou premiéru. Pak už návštěvníky roztančila legenda Iggy Pop. „Regina Spektor předvedla úžasný koncert. Byl to nezapomenutelný zážitek. Nyní už ale scéna patří Iggy Popovi. Lidé tančí, skáčí a pogují,“ popsal koncert mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Dodal, že Pop pro ostravský koncert připravil průřez svou letitou kariérou a návštěvníci končícího festivalu tak mohli zaslechnout jeho největší hity. Živel se ve zpěvákovi probudil i tentokrát. „Už po čtvrté skladbě se rozjel natolik, že na podium pozval asi 12 lidí z předních řad publika. Teď tam spolu tančí,“ popisoval situaci Sedlák. Iggy Pop je poslední zahraniční hvězdou Colours of Ostrava. Zvuk na hlavním podiu po jeho koncertě zase na rok utichne. Program na dalších podiích skončil už dříve.

Ostravský festival se povedl

„Letošní ročník festivalu patří podle nás mezi nejúspěšnější. Jednak tím, že byl dopředu vyprodán. Navíc se nám podařilo představit 160 bodů programu a také řadu novinek, které zvýšily pohodlí návštěvníků. Například instalaci druhé lávky přes řeku Ostravici či postavení několika tribun u velkých scén,“ vysvětlil Sedlák.