Pražský klub Roxy zavírá, neprošel kontrolou

Praha - Pražský hudební klub Roxy, který sídlí v Dlouhé, musí ukončit svůj provoz. Po společné kontrole s hasiči a hygieniky o tom rozhodl stavební úřad Prahy 1. Kontroloři údajně zjistili závažné nedostatky, které ohrožují bezpečnost návštěvníků provozovny. Na klub si kvůli hluku opakovaně stěžovali i lidé z okolí. Pro návštěvníky je podle mluvčí Prahy 1 Veroniky Blažkové klub zavřen od dnešního dopoledne. Manažer klubu Jaroslav Stanko nechtěl situaci komentovat, prý o ní nemá informace.

„Vybavení provozovny závažným způsobem porušuje požárně-bezpečnostní předpisy, je hygienicky nevyhovující a navíc byly v uvedených prostorech provedeny stavební úpravy, jež jsou v zásadním rozporu s kolaudačním rozhodnutím,“ uvedla mluvčí Prahy 1 Veronika Blažková. Stavební úřad, hygienici a hasiči si podle ní vyžádali kompletní stavební dokumentaci.

„Stavební úřad vyzval provozovatele, aby uvedl vše do stavu, který bude odpovídat předpisům vztahujícím se na tento druh podnikání. Bude také muset požádat o nové stavební povolení,“ doplnila Blažková.

Podniky v centru města za porušování zákona v minulosti kritizoval i bývalý starosta Prahy 1 Filip Dvořák (ODS). Provoz některých z nich prý neodpovídá kolaudačnímu rozhodnutí, mají nedostatečné únikové cesty, zavírají později, než mají povoleno, nebo na diskotéky pouští příliš mnoho lidí.

Roxy není první klub, který musí přerušit provoz. Před téměř dvěma roky Praha 1 pod minulým vedením radnice uzavřela Rock Café na Národní třídě, a to kvůli hluku z koncertů. Provozovatelé a příznivci klubu se obávali, že jde pouze o zástupný problém, aby mohl být podnik uzavřen. Za jeho zachování demonstrovaly stovky lidí. Praha 1 a magistrát nakonec zaplatili jeho nové odhlučnění, které ale nebylo dosud dokončeno.

  • Hudební klub Roxy zdroj: Roxy Prague http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2219/221875.jpg
  • Hudební klub Roxy zdroj: Roxy Prague http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2219/221872.jpg
  • Hudební klub Roxy zdroj: Roxy Prague http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/23/2219/221871.jpg
Vydáno pod