Nick Cave a Grinderman zakončili Colours

Ostrava – V moravskoslezské metropoli v neděli vyvrcholil hudební festival Colours of Ostrava. Přehlídku multižánrové hudby zakončilo vystoupení hlavní hvězdy programu, legendárního hudebníka Nicka Cavea s třemi kumpány z The Bad Seeds v projektu Grinderman. Podle pořadatelů navštívilo letošní festival během čtyř dnů dvacet pět tisíc lidí.

Závěrečným koncertem Nicka Cavea a Grinderman byli příznivci dobré muziky nadšeni a jeho vystoupení provázeli bouřlivým potleskem. Australský zpěvák byl s publikem v neustálém kontaktu, s lidmi si podával ruce. Na hlavní scéně v neděli kromě Cavea ještě vystoupily kapely Divokej Bill, SMOD a Yann Tiersen. Zajímavý program nabídla i scéna označená New York City v podobě amerických bluesových Hazmat Modine nebo kreolského zpěváka a akordeonisty Cerdika Watsona, nominovaného na prestižní ocenění Grammy.

O některé koncerty byl takový zájem, že se na ně všichni milovníci hudby nedostali. „S průběhem festivalu jsme velmi spokojeni, od kapel máme jenom samé pozitivní ohlasy. Velmi se nám osvědčil Festival v ulicích, na který byl vstup zdarma,“ uvedla v neděli na tiskové konferenci ředitelka festivalu Zlata Holušová.   

Organizátoři už přemýšlejí o příštím, jedenáctém ročníku. Newyorskou scénu vystřídá nová stage. Chtějí přijít s novinkou, kterou zatím neupřesnili. Pokračovat ale hodlají s Festivalem v ulicích, který měl velký ohlas. Během hlavního programu v areálech Výstaviště Černá louka a Slezskoostravského hradu ho navštěvovaly v ulicích Ostravy tisíce lidí. Nabídl koncerty, divadlo, akrobacii, workshopy nebo filmy.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)