Generálním ředitelem Českých Radiokomunikací bude od července Miloš Mastník

Od července se novým generálním ředitelem Českých Radiokomunikací (ČRa) stane jejich dosavadní ředitel Miloš Mastník. Součaný šéf Vít Vážan po osmiletém působení v roli finančního a generálního ředitele odchází na vlastní žádost.

Miloš Mastník ve společnosti České Radiokomunikace působil jako obchodní ředitel od října 2016. Věnoval se vedení obchodních aktivit, včetně produktového managementu, podpory prodeje a zákaznických řešení, a také vedení marketingu a péče o zákazníky. 

„Vít Vážan úspěšně dohlížel na upgrade vysílací technologie na DVB-T2, souběžnou diverzifikaci našeho podnikání do datových center, ICT, telekomunikací a také na rozvoj národní sítě IoT a specializované komunikační sítě pro českou záchrannou službu. Miloš Mastník s ním po celou dobu úzce spolupracoval, má silné vztahy se zákazníky a věříme, že povede ČRa do období dalšího rozvoje a růstu,“ uvedl předseda představenstva Steven Marshall.

Nový ředitel Mastník má dlouholetou zkušenost z oblasti telekomunikací. Začínal ve společnosti Český Telecom, řadu let zastával vedoucí pozice v GTS Czech a GTS Central Europe. Pracoval také v T-Mobile ČR a byl ředitelem pro obchod a marketing v ČD-Telematika.

České Radiokomunikace se vedle provozování vlastní sítě televizních a rozhlasových vysílačů zaměřují na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozují také vlastní datová centra a optickou páteřní síť.