Miliardář Křetínský se stáhne a řízení EP Industries přenechá skupině manažerů

Pátý nejbohatší Čech Daniel Křetínský přenechá řízení holdingu EP Industries, který sdružuje firmy podnikající v energetickém strojírenství, odpadovém hospodářství, dopravní infrastruktuře a automobilovém průmyslu, společnosti manažerů. Podle tiskové zprávy přejde do pasivní pozice.

Tento přesun pravomocí je zakotven změnami v akcionářské struktuře. EPI Holding Daniela Křetínského a Kláry Cetlové bude mít 48 procent. Podnikatel Roman Korbačka získá 36,16 procenta a společnost vlastněná manažery EPI a Energetického a průmyslového holdingu (EPH) 15,85 procenta.  

Největší vliv na řízení firmy bude mít právě společnost manažerů EPI a EPH, která získá většinu v představenstvu. Změnu ještě musí potvrdit antimonopolní úřad.

„Tato změna reflektuje skutečnost, že jsem se v posledních letech podílel na řízení EP Industries jen minimálně. Velmi vítám, že kolegové z managementu EPI a EPH, kteří se významně podíleli na budování společnosti do dnešní podoby, využili příležitosti učinit investici do EP Industries a dále se budou věnovat jejímu řízení,“ uvedl předseda představenstva EP Industries Křetínský v tiskové zprávě.