Babišovy aktivity se rozrůstají i na farmacii a reprodukční medicínu

Praha - Investiční fond Hartenberg Holding ministra financí Andreje Babiše koupil brněnský Reprofit. Pracoviště je největší tuzemskou klinikou reprodukční medicíny. Stejný fond, který Babiš založil loni spolu s Jozefem Janovem, už minulý týden získal většinové podíly ve dvou slovenských farmaceutických firmách.

Informaci ČT potvrdil jednatel Reprofitu Marek Koudelka. Jde přitom o jedno z největších pracovišť podobného typu v celé České republice. A skrze firmu FutureLife koupil investiční fond i pražské GynCentrum. 

Server iDNES.cz uvádí, že šlo o transakci ve výši stovek milionů korun. „Zdravotnictví považujeme za zajímavý sektor a chceme být dlouholetým a zodpovědným strategickým partnerem. Reprofit i GynCentrum mají skvělou reputaci v oboru a vedou je týmy špičkových odborníků,“ prohlásil Jozef Janov, šéf a společník v Hartenberg Holding. Kupní cenu však komentovat nechtěl. 

Před týdnem pak Hartenberg Holding oznámil svou první akvizici, když koupil většinový podíl ve slovenských společnostech Imunoglukan a Pleuran. Ty vyrábí přípravky na posílení imunity.

A v jakých dalších oblastech ministr financí podnikal? Podrobnější informace o celém Babišově impériu najdete v našem článku.  

KONCERN AGROFERT HOLDING:

Chemický průmysl - DEZA, Fatra, Lovochemie, Synthesia

Lesnictví a dřevařství - Uniles, Wotan Forest, Nový Forest (zatím není v majetku Agrofertu) 

Média - Mafra, AGF Media, Ecopress

Potravinářství - Kostelecké uzeniny, Krahulík - Masozávod Krahulčí, Mlékárny Hlinsko, Olma, Penam, Vodňanská drůbež

Zemědělství - Agropodnik Domažlice, Oseva, Tajba 

Ostatní firmy patřící Agrofertu - Agrofert, a. s., Agrotec, Ethanol Energy