Senátorkou za obvod Karlovy Vary se stala Věra Procházková

Senátorkou ve volebním obvodu Karlovy Vary bude Věra Procházková (ANO), po sečtení všech hlasů má 67,97 procenta hlasů. Druhá Eva Chromcová (SPD) obdržela 32,02 procenta hlasů.

Druhého kola voleb se zúčastnilo 10,51 procenta voličů, v prvním před týdnem hlasovalo 10,43 procenta. V obvodu Karlovy Vary usilovalo letos o senátorský post jedenáct kandidátů.

V roce 2016 zvítězil v Karlových Varech Jan Horník (STAN). Ve 2. kole získal 66,17 procenta hlasů. Druhý skončil Josef Váňa (za ANO). Voleb se zúčastnilo osm kandidátů.

Volby 2022: Budu pokračovat v práci, kterou jsem začala ve sněmovně, říká Procházková (zdroj: ČT24)

 „Jsem ráda, že budu moct pokračovat v práci, kterou jsem začala ve sněmovně,“ říká ke svému zvolení Procházková. Prosadit by chtěla především zákon o paliativní péči, který by měl definovat paliativního pacienta. Spousta nevyléčitelně nemocných by podle ní také „potřebovala eutanazii“. „Pro tyto lidi by měla být možnost si vybrat,“ navrhuje. Jako špatnou naopak označuje novelu o podpoře sportu.

Volební účast podle ní byla velmi nízká. „Myslím, že je před námi velký úkol lidem vysvětlit, co je Senát. Pak je důležité, abychom rozhodli, že dvě kola nejsou dobrá, že stačí jedno kolo. Stojí to peníze,“ argumentuje nově zvolená senátorka. Také jednaosmdesát senátorů je podle ní moc. „Jsme malá země a polovička by nám bohatě stačila. Stojí to peníze, je to zbytečné,“ myslí si.