Propuštěn z egyptského hotelu. Vdovec Kramný je v Česku

Praha - Petr Kramný, jehož žena a dcera zemřely při červencové dovolené na otravu, se vrátil do České republiky. Podle mluvčího cestovní kanceláře Blue Style přiletěl letadlem z Hurghady na pražské Letiště Václava Havla. Egyptské úřady jej tři měsíce držely v hotelovém komplexu jako svědka, obviněn ani obžalován v souvislosti s úmrtím ale nebyl. Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera zemřely v hotelovém pokoji po otravě neznámou látkou.

„Mohu potvrdit, že s naší cestovní kanceláří odcestoval z Hurghady. Podle našich informací již letadlo dosedlo v Praze,“ řekl tiskový mluvčí cestovní kanceláře Blue Style Martin Slaný. Doplnil, že zajištění letenky pro muže zprostředkovalo české zastupitelství v Káhiře.

Kramného návrat do Česka potvrdila i moravskoslezská policie, která případ prověřuje. „Touto informací (o příletu) disponujeme. Co se týče námi vedeného prověřování, pokračuje standardním způsobem. Ve věci nebylo rozhodnuto. Nové informace, které bychom v tuto chvíli mohli zveřejnit, nemáme,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Výsledky pitvy stále neznámé

Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera zemřely v hotelovém pokoji po otravě neznámou látkou. Našel je manžel a otec, který uvedl, že všichni tři trpěli střevními a žaludečními problémy. Verzi o otravě z jídla ale poté zpochybnil ředitel nemocnice v Hurghadě, který v českých médiích řekl, že obě mrtvé měly žaludky rozleptané silným jedem.

Moravskoslezští kriminalisté ovšem dosud nezveřejnili oficiální výsledky pitvy obou těl, kterou provedli znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě. Podle informací některých médií ale experti nevydali žádné závěrečné stanovisko ohledně úmrtí, protože těla obou zesnulých byla přepravena do České republiky s velkým zpožděním a navíc byla údajně zbavena vnitřních orgánů.